Daniel Johnston - Artistic Vice (1991)

Label: Positive Music

1. My Life Is Starting Over (2:06)
  2. Honey I Sure Miss You (3:22)
  3. I Feel So High (3:21)
  4. A Ghostly Story (2:58)
  5. Tell Me Now (3:28)
  6. Easy Listening (2:09)
  7. I Know Caspar (2:01)
  8. The Startling Facts (1:54)
  9. Hoping (0:47)
  10. It's Got to Be Good (2:16)
  11. Happy Soul (3:54)
  12. The Dream Is Over (1:44)
  13. Love of My Life (2:35)
  14. I Killed the Monster (3:57)
  15. Laurie (2:23)
  16. Fate Will Get Done (5:08)
Ik vind dit wel een leuke cd uit zijn latere periode. Staan een prachtige nummers op. Bovendien is dit wat vrolijker en beter geproduceerd dan sommige andere cd's van Daniel.

avatar van Ducoz
Dit is misschien de meest 'volledige' Daniel Johnston plaat. Dat wil zeggen, waarschijnlijk de gene die het meeste klinkt zoals hij zelf zou willen klinken.

De boel is goed geproduceerd, er wordt vol en volledig gemusiceerd en Daniel is duidelijk in zijn sas hier. Dat je voor Daniel Johnston niet heel veel meer nodig hebt dan een krakkemikkige opname op een tapeje, is duidelijk. Maar dit is ook prettig en mooi meegenomen. Fijne plaat.