Hitzone 17 (2001)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 17

Label: Universal

1. Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:52)
  2. Alicia Keys - Fallin' (3:16)
  3. Mary J. Blige - Family Affair (4:03)
  4. Afroman - Because I Got High (5:13)
  5. Jody Bernal - Dreams (3:24)
  6. Lasgo - Something (3:45)
  7. City High - What Would You Do? (3:41)
  8. Ja Rule, Lil' Mo en V - Put It on Me (4:50)
  9. Alcazar - Crying at the Discoteque (5:33)
  10. Twarres - Children (4:39)
  11. K-Otic - No Perfect World (3:16)
  12. Dance Nation - Sunshine (3:32)
  13. DJ Tiësto - Suburban Train (4:17)
  14. Barthezz - Infected (3:49)
  15. Georgina - Yo Quiero Bailar (3:35)
  16. Sylver - Forgiven (3:24)
  17. Lio - Rapture (3:30)
  18. Nelly en St. Lunatics - Batter Up (5:30)
  19. K3 - Oma's aan de Top * (3:22)
Marcel²
Can't Get You Out of My Head was toen wel een nummer, wat in je hoofd bleef zitten. Op zich wel een aardige Hitzone dit. Ik zie Ja Rule er ook bij staan, dat is niet veel.

eazyfan
tjah zo een verzamels staan me helemaal niet ken zowat alles van op TV.

Because I Got High - Afroman, die is wel leuk.

avatar van Nicolage Rico
1,0
Ik vond destijds Something van Lasgo wel aardig, maar dit is weer zo'n cd met 4 a 5 leuke nummertjes, maar wordt overheerst door troep..

0,5

1,0
Can't get you out of my head, en Fallin zijn alleen de 2 nummers die ik mooi vind....... de rest bagger

Kadafi
Lasgo met Something is nog steeds erg leuk.

Maar bovendien: Suburban Train is Top10 materiaal voor beste trancenummers ooit, en dan bedoel ik eigenlijk de album versie die wat meer dan 8 minuten duurt.

IIO met Rapture is ook nog wel aardig, de rest is serieus gay.

avatar van tnf
tnf
1. Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head

Dit is voor het huidige decennium wat 'Gypsy woman' was voor het vorige. Het gaat nergens over, maar het zit briljant in elkaar en na één keer luisteren gaat het nooit meer je hersenpan uit.

6. Lasgo - Something

Het is en blijft eurohouse, maar in z'n genre is dit goed te noemen. Ja, ik meen het. Geldt trouwens ook voor een aantal andere tracks van deze act.

7. City High - What Would You Do?
8. Ja Rule Feat Lil'mo & V - Put It on Me

Beiden zo oninteressant klinkend dat ik niet snap wat mensen hierin horen.

9. Alcazar - Crying at the Discoteque

Misschien wel m'n ergste 'guilty pleasure' aller tijden. Ik vind het oprecht heel erg leuk, terwijl ik verdomd goed weet dat het slechte muziek is. Ik kan de tekst woord voor woord meeblèren.

13. DJ Tiësto - Suburban Train

Voor Tiësto-begrippen gaat het zowaar nog. Geldt ook voor z'n voorganger, Flight 643. Stiekem best lekker geproduceerd. Maar eigenlijk heb ik helemaal niks met dit mannetje (wel respect voor wat 'ie bereikt heeft, dat wel).

15. Georgina - Yo Quiero Bailar

Iedereen die een beetje bekend is krijgt op een gegeven moment de microfoon in handen gedrukt. Heel soms blijkt de stem o.k. te klinken, maar Georgina hadden ze mogen overslaan...

16. Sylver - Forgiven

Dit genre beheerst Lasgo (zie enkele nummers hierboven) toch net een tikkeltje beter. Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar Sylver irriteert me sneller. Idem voor Milk Inc.

17. Lio - Rapture

Ik zet het zelf niet zo snel meer op. Het is van die muziek waar ik destijds veel meer mee had dan nu. Maar ik zal het nooit slecht durven noemen.

Alcazar was best leuk en de bijna identieke single die hierna kwam ook wel. Twarres is ergens ook wel een guilty pleasure hier.

CD begint goed met 3 ijzersterke singles maar valt daarna ver terug. Er volgt nog opleving met What would you do, Put it on me en Crying at the discotheque (wat een guilty pleasure!) maar daarna wordt het niks meer.

avatar van Yeahz
Ik weet nog dat ik dolblij was toen ik deze cd voor Sinterklaas kreeg .. Samen met 'All that you can't leave behind' van U2 kreeg ik via deze cd voor het eerst echt interesse in muziek. En dat is ook wat waard, zullen we maar zeggen.

avatar van Kill_illuminati
Afroman - Because I Got High heb ik hier "origineel" op single liggen
Grappig nummer trouwens.

avatar van Madjack71
Kylie, Alicia, Mary J, Afroman, Alcazar en vooruit Twarres en voor de fun K3, that's it for me folks.

avatar van vin13
0,5
Wanneer kan ik bij Hitzone een keer een voldoende uitdelen?
Meestal staan er maar 2 leuke nummers op. Deze keer alleen Kylie.

avatar van sdr
sdr
Hehe, deze heb ik ook nog thuis liggen 1 van de 2 hitzone cd's die ik nog heb. Sommige nummers zijn nog wel grappig om nu te horen, met name Afroman

timon
In zijn "genre" scoren tracks 1, 2 en 3 niet onverdienstelijk. De rest van de CD maar snel wissen...

1,0
Pfff, daar gaan we weer:
Hitzone 17, 2001.
Jody Bernal covert All i Have To Do Is Dream van The Everly Brothers (1958) zonder resultaat.
Het nog bij de guilty pleasures horende (maar veel te veel gehoord) Crying At The Discotheque van Alcazar is feitelijk een cover van Spacer van Sheila B. Devotion (1979), toen ook al een guilty pleasure.
Verder guilty is Kylie Minogue waarvan het liedje precies doet wat de titel belooft en dat is goed.
Another guilty pleasure is natuurlijk Afroman.
Een geval apart is Sylver, geen goed nummer, maar de zangeres doet mij wel heel erg denken aan Julienne Regan van het geweldige All About Eve.
Voor de rest valt deze niet mee.
Alicia Keys en Mary J. Blige zijn nog te doen. Zo ook de wannabe-rock van K-Otic.
Echte verschrikkingen zijn hier Barthezz, Georgina (vreselijke over the top latin-house) en Ja-Rule. De niet genoemden zijn ook de moeite niet waard.
Lineair berekend slechts 1 ster helaas, kenmerkend voor het hitjaar 2001.

avatar van pureshores
1.Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:52)-haar grootste succes en 1 van DE hits van 2001, het kan en blijft aanstekelijk

2.Alicia Keys - Fallin' (3:16)-toen vond ik het wel wat hebben maar anno 2012 vind ik er maar weinig aan en AK is eigenlijk ook niks voor mij, te zeurderig gemekker

3.Mary J Blige - Family Affair (4:03)-Mary J was er al de hele jaren 90 en in de 00's kwamen de echt grote hits in NL pas-deze door Dr Dre geproduceerde is wel leuk

4.Afroman - Because I Got High (5:13)-weer een echt voor nederlandse charts geknipte kutplaat

5.Jody Bernal - Dreams (3:24)-ken ik gelukkig niet

6.Lasgo - Something (3:45)-platte eurohouse uit belgie

7.City High - What Would You Do? (3:41)-saaie rnb

8.Ja Rule, Lil'mo en V - Put It on Me (4:50)-nare rnb incl Ja Rule dus extra naar

9.Alcazar - Crying at the Discoteque (5:33)-hier kan ik nog wel om lachen, de Spacer riedel is gewoon leuk

10.Twarres - Children (4:39)-daar is ons weeiig due weer, 10x niks

11.K-Otic - No Perfect World (3:16)-ken ik niet

12.Dance Nation - Sunshine (3:32)-vreselijke 538 blerplaat

13.DJ Tiësto - Suburban Train (4:17)-dit vond ik wel een sterk nummer van hem-samen met Flight 643

14.Barthezz - Infected (3:49)-weer een 538 kindertrance plaat

15.Georgina - Yo Quiero Bailar (3:35)-soapie moet zingen geval

16.Sylver - Forgiven (3:24)-erge belgische euro met uitstraling niks

17.Lio - Rapture (3:30)-het is IIO, ook behoorlijk euro maar een stuk kwalitatiever dan Lasgo-ze komen dan ook uit de usa

18.Nelly en St. Lunatics - Batter Up (5:30)-ken ik niet maar alles wat met Nelly te maken heeft dient vermeden te worden

noooooooooo

2001 is echt drama maar Hitzone heeft nooit singles van Madonna en een handvol anderen, plus ik mis heel veel betere dansplaten uit 2001 van Roger Sanchez, Filur, Chocolate Puma etc

1,0
1.Kylie Minogue - Can't Get You Out of My Head (3:52)
Aardig

2.Alicia Keys - Fallin' (3:16)
Overschat maar niet echt slecht

3.Mary J Blige - Family Affair (4:03)
Standaard vervelende R&B

4.Afroman - Because I Got High (5:13)
Deze is nog wel lachen, al was het aar om de geniale parodie van Erik Dikeb

5.Jody Bernal - Dreams (3:24)
Roy Orbison zal zich in zijn graf omgedraaid hebben

6.Lasgo - Something (3:45)
Eurodance die snel gaat vervelen

7.City High - What Would You Do? (3:41)
Grauwe R&B

8.Ja Rule, Lil'mo en V - Put It on Me (4:50)
UItermate irritante R&B

9.Alcazar - Crying at the Discoteque (5:33)
Was nog wel leuk voor bij feesten

10.Twarres - Children (4:39)
Muziek voor de braafste kindertjes van de klas

11.K-Otic - No Perfect World (3:16)
Generieke holle poprock

12.Dance Nation - Sunshine (3:32)
Destijds nog wel tijdens de intro van mijn studententijd plezier op gehad. Al is dit natuurlijk heel zwak.

13.DJ Tiësto - Suburban Train (4:17)
Toch wel een van de beste nummers van Tiesto. Heerlijke melodie.

14.Barthezz - Infected (3:49)
Slap doordrukje van zijn eerder hit. Toen hadden we het wel gehoord met Barthezz.

15.Georgina - Yo Quiero Bailar (3:35)
Soap rotzooi

16.Sylver - Forgiven (3:24)
SLappe eurdance

17.Lio - Rapture (3:30)
Geweldige classic dit. Hele mooie memorabele houseplaat. Gewoon weer een authentieke hit. En Nadia was gewoon leuk.

18.Nelly en St. Lunatics - Batter Up (5:30)
Vervelende ballenmuziek.

Dit is niet cult meer

1,0
Overigens was 2001 imo best een goed muziekjaar ook qua singles.

Alleen was het niet op hitzones terug te vinden. Die pakken toch ech wel de grootste schijt die erbij zit.

1,0
Daar lijkt het wel op (op de grootse scheit).
Ik heb best wat gaten in mijn hitparademuziekgeheugen wat betreft 2001, dus misschien heb ik toch goede nummers gemist.
We zijn het in ieder geval qua sterren over deze redelijk eens.
Bij Lio denk ik overigens vooral aan het Belgische zangeresje Lio met Amoureux Solitaires uit 1980 wat een geweldige bubblegum popsong is. Of is dit dezelfde Lio??
En Tiesto wil er blijkbaar bij mij gewoon niet in.
Zal het toch nog eens opzetten, ik heb de Hitzones weer even terug...

Nee dit is Iio (fout op de site). Rapture is eerder een geweldige houseclassic
YouTube - IIO - Rapture (HQ)

Maar als het gaat om de betere singles die allemaal min of meer hits waren naast Iio.
N.E.R.D. - Lapdance
Jam & Spoon - Be Angeled
Chocolate Puma - I wanna be with you
So solid crew - 21 seconds
Groove armada - Superstylin
Felix da housecat ft. Miss kittin - Silver screen (shower scene)

1,0
Zo te zien ken ik van bovenstaand lijstje er toch minstens de helft van.
Op het eerste gezicht dan. Wellicht meer, als ik het terughoor natuurlijk.
Brengt mij op het idee om weer eens een paar albums uit het rek te trekken, die bij deze namen horen.

avatar van tnf
tnf
Eventjes nalopen wat ik eerst nog had overgeslagen.

Ik ben het met de meeste van m'n oude reviews nog eens, maar níet met het destijds nogal zure commentaar over City High en Ja Rule/Lil Mo/V. Anno nu zijn dat voor mij gewoon leuke middenmoters, geen straf om ze nog eens te horen.

Alicia Keys - Fallin' (3:16)

Mooi, teder, met gevoel gespeeld en gezongen. Lijkt een beetje uitgekauwd na het tien jaar lang te hebben gehoord als regelmatig terugkerend auditienummer voor talentenjachten, maar wat kan zij eraan doen?

Mary J Blige - Family Affair (4:03)

Weer een gevalletje 'leuke middenmoter'. Gewoon lekker, verder geeen topfavoriet.

Afroman - Because I Got High (5:13)

Ik kan er wel om lachen. Wel verwar ik hem steeds met Bahamen - Who let the dogs out, ze zitten een beetje in dezelfde categorie en schelen maar een jaar.

Jody Bernal - Dreams (3:24)

Nietszeggend covertje van een best mooi jaren 60-nummer. Mag Que si que no nog een keer op (anno nu inmiddels wel een schuldig pleziertje)?

Twarres - Children (4:39)

Een van de vele uit de reeks zogenaamd authentieke, maar eigenlijk gewoon heel erg 'grijze' nummers.

K-Otic - No Perfect World (3:16)

Prefab, en verre van bijzonder, maar zo erg als veel anderen zeggen dat het is klinkt het nou ook weer niet.

Dance Nation - Sunshine (3:32)

Aardig commercieel trance-nummer. Beluisterbaar. Verder niet bijzonder. Autotune-gebruik pakt wel minder irritant uit dan bij veel hedendaagse Top 40-hits.

Barthezz - Infected (3:49)

Aardig. Wel aanstekelijk. Het lijkt alleen zo ontzettend veel op z'n voorganger. Zo veel dat het een beetje makkelijk voelt.

Nelly en St. Lunatics - Batter Up (5:30)

Ook weer aardige middenmoot. Eigenlijk is dit nummer me nooit echt opgevallen, maar nu ik het eens zit te YouTuben vind ik het minimalistische muziekje dat eronder zit niet verkeerd.

K3 - Oma's aan de Top * (3:22)

Iets voor de kleintjes. Voor mezelf weet ik van deze act wel leukere nummers te noemen.

--------------

...in totaal 3 sterren, is meer dan wat ik gewoonlijk voor een Hitzone geef.

avatar van LucM
Jody Bernal - Dreams: is een cover van Everly Brothers (1958), een nummer dat vaak gecoverd werd. Het origineel is nooit overtroffen en dat van Jody Bernal kan er zeker niet aan tippen, van dit soort nummers moet hij gewoon afblijven.

avatar van LucM
De eerste 3 nummers vind ik zowaar prima, Twarres mag ik ook en Afroman en Alcazar zijn guilty pleasures. DJ Tiësto is niet mijn genre maar kan ermee door en K3 beschouw ik als goede kindermuziek. De overige nummers laat ik in hun waarde.