Urban Heroes - Hot Piece of Merchandise (1989)

Label: Jaws

1. The Day After (1:00)
  2. How Could You Do It (4:39)
  3. Hot Piece of Merchandise (3:48)
  4. Let It All Come (5:16)
  5. Pictures in Slow Motion (3:30)
  6. Simone (How I Love You) (3:46)
  7. Talk Dirty to Me (5:02)
  8. Downtown Downtown (3:26)
  9. Howling for Your Love (5:19)
  10. Every Hour (4:18)
  11. Selling Yesterday (5:18)
  12. Girls (Walking on Thin Eyes) (4:49)
  13. Love's Alle There Is (2:42)
avatar van foxhusky
Ik heb dit album gekocht naar aanleiding van de mooie single "Let it all come". Dit nummer kwam me enigszins bekend voor maar kon het niet thuisbrengen. Tot ik een vinyl plaat uit mijn kast trok van de groep 'Check The Computer'. Deze plaat uit 1984 is een EP met vier tracks, waaronder ook "Let it all come". Ahh, daar kende ik het dus van. Vreemd genoeg kan ik op internet helemaal niets vinden over 'Check The Computer', ook niet op Fonos of het Popinstituut. Wat ik wel weet is dat Erik de Boer zowel in 'Check The Computer' als in 'Urban Heroes' zat. Deze Erik heeft dat nummer "Let it all come" geschreven met Martin Jongeneel. Jongeneel zingt het lied bij 'Check The Computer', terwijl bij 'Urban Heroes' het gezongen wordt door Evert Nieuwstede.

Verder is het album 'Hot Piece of Merchandise' wel aardig. Soms lijkt het wat op Herman Brood (zoals in "Downtown Downtown"), niet helemaal 'my cup of tea'... In "Talk dirty to me" zingt Barry Hay van de Golden Earring ook mee. Candy Dulfer blaast ook mee op een paar nummers.

Naar aanleiding van dit bericht even gezocht op Check the Computer en toevallig is net een paar weken geleden een geremasterde versie van Let It All Come op Youtube geplaatst.

Voordat je verdergaat naar YouTube

avatar van spoiler
Die heb ik ooit nog een toegevoegd op MM.
Check the Computer - Check the Computer (1984)

Inderdaad nog steeds heel weinig te vinden over Check the Computer.