Liesbeth List - Carré Vedetten Gala (2010)

Alternatieve titel: In Concert

Label: Disky

1. Non, Je Ne Regrette Rien (4:40)
  2. Zo Hoog in de Hemel (2:04)
  3. Aan de Andere Kant van de Heuvels (3:15)

met Paul de Leeuw

4. Brussel (3:22)
  5. Dat Soort Volk (5:47)
  6. Amsterdam (2:52)
  7. Zeg Me Dat het Niet Zo Is (3:15)
  8. Jaargetijden (5:47)
  9. Edith Piaf Medley (4:25)
  10. Even Eeuwig (4:11)
  11. Heb het Leven Lief (5:04)
  12. Vrijheid (3:45)
  13. De Verzoening (5:21)

met Frank Boeijen

14. Antonis (3:45)
  15. De Klokken van de Hel (2:27)
  16. Vlinders in de Nacht (3:56)
  17. Vivre / Laat Me (4:31)

met Ramses Shaffy

18. Laat Me Niet Alleen (3:17)

met Alderliefste

19. Pastorale (4:48)

met Paul de Leeuw, Frank Boeijen en Alderliefste

20. Shaffy Cantate (1:28)

met Paul de Leeuw, Frank Boeijen en Alderliefste

avatar van B.Robertson
In 2006 is het Carré Vedetten Gala in het leven geroepen, een jaarlijks terugkerend evenement met als doel aandacht te creëren voor Nederlandse artiesten met een lange staat van dienst en een groot repertoire. Zangeres Liesbeth List viel de eer het spits af te bijten.

Een verstandige vrouw die onlangs met pensioen is gegaan, ipv. eindeloos doorzeulen met stem die de hogere regionen niet meer weet te bereiken. Ik moest erg wennen aan een laag gezongen favoriet als "Zo Hoog in de Hemel". Gaandeweg het album raak je er gewend aan, maar het staat een hogere waardering in de weg. List haar oude maatje Ramses Shaffy duikt nog even op in Vivre/Laat Me. Van de overige gasten is het jammer dat Paul de Leeuw bij dit concert betrokken moest worden en is het volkomen terecht dat Frank Boeijen van de partij is. In de jaren negentig heeft Frank Boeijen voor Liesbeth List gecomponeerd.

avatar van B.Robertson
Als ik bovenstaand bericht lees van goed vijf jaar geleden, dan denk ik nu na een draaibeurt dat die stem van haar aanvankelijk als een schorre kraai klinkt en dat ik maar eens een keer moet ophouden sommige Nederlandse artiesten stemtechnisch de hand boven het hoofd te houden. Echt voldoening brengt dit album mij namelijk niet, zeker niet met Paul de Leeuw erbij.