Carpenters - Offering (1969)

Alternatieve titel: Ticket to Ride

Label: A&M

1. Invocation (1:01)
  2. Your Wonderful Parade (2:54)
  3. Someday (5:19)
  4. Get Together (2:37)
  5. All of My Life (3:06)
  6. Turn Away (3:12)
  7. Ticket to Ride (4:13)
  8. Don't Be Afraid (2:07)
  9. What's the Use (2:43)
  10. All I Can Do (1:41)
  11. Eve (2:53)
  12. Nowadays Clancy Can't Even Sing (4:21)
  13. Benedictation (0:40)
avatar van Madjack71
De Carpenters in hun vroege periode, met een aankondiging op de achterkant door Herb Albert. Een 10-tal eigen composities die m.n door de broer van Karen zijn gemaakt en een aantal covers, waaronder het wat tamme Ticket to Ride. De samenzang op dit album is prachtig en geeft al wat bloot van het geluid, waar ze later zo geroemd om zouden worden. Op dit album is dat nog maar mondjesmaat aanwezig. Someday geeft daar alvast wel een voorzet in. Invocation is een prachtige opener, wat verrast maar direct al laat horen hoe mooi ze samen kunnen zingen.
De andere nummers zijn nog wat zoekende, waardoor het een wat onevenwichtig album is, maar een goed begin.

avatar van kort0235
Hun debuutalbum. Niet slecht, maar nog niet echt die heerlijke eigen Carpenters-sound van de latere LP's.
Ticket to ride en Eve vind ik toch prachtige nummers!
Opnames zijn helaas niet allemaal zo helder en transparant, maar dat is ook later goedgemaakt.

Ergens wel spijtig dat deze toffe sound al snel werd ingeruild voor ontzettende kitsch arrangementen (die af en toe ook tof kan uitpakken trouwens, Road Ode bijvoorbeeld). Van dit album vind ik het korte All I Can Do echt heel tof (check ook de eerdere demo van Carpenters' voorloper Spectrum op youtube) . Karen Carpenter's drums en zang zijn een zeldzaam toffe combo hier. Richard Carpenter speelt hier nog heel jazzvol, zoals hij dit ook deed in zijn vroegere Richard Carpenter Trio. Deze lp kwam in europa pas later uit onder de titel Ticket To Ride, met een andere hoes ook. Underrated album naar mijn idee.