Peter Evrard - Radio Honolulu (2005)

Belgiƫ
Rock / Pop
Label: EMP

1. Radio Honolulu (0:08)
  2. Kill Your Darlings (3:32)
  3. When the Rush Kicks In (3:51)
  4. Take the Money and Run (1:51)
  5. Deaf Dumb Blind (3:30)
  6. Catch 22 (4:30)
  7. What You're Fighting For (4:21)
  8. Not Running (5:01)
  9. Build to Last (2:56)
  10. Never Really (3:43)
  11. Leap of Faith (3:38)
  12. Mud (4:26)
  13. Let Me Take You Through the Night [New Version] (2:40)
  14. Avalanche (8:27)
  15. Silence (21:18)
peter evrard heeft idool in Belgie gewonnen, maar degene die tweede is geworden, heeft meer succes, kdenk nie da peterke me zo'n grote madammen op et podium kan gaan staan en dan nog 9 keer

avatar van c-moon
nee, maar zeg nu zelf: Peter in jurkje samen met de pointer sisters? Een zicht is dat niet he ;-p

vind het album best wel goed ^^
ik geef 3*

avatar van i.Ron S.
Peter Evrard heeft een fantastische stem maar doet er weinig mee. De nummers zijn middelmatig, niet slecht maar zeg nu zelf, de cover van dit album alleen al...
En dan die afwisselingen, ik vind : ofwel is het hard, ofwel is het rustig, maar zo ga je geen fans vinden. Elke keer als het album op gang lijkt te komen komt er weer zo'n rustig zaagnummer tussen.

vind hier niks aan.. en normaal gezien kan ik dit genre van muziek wel smaken.. bij dit album niet.. en inderdaad, peter heeft misschien een vrij goede stem maar doet er niks of weinig mee.. 2

avatar van LucM
De eerste Belgische Idool-winnaar brengt hier zijn tweede album uit met zowel stevige rockers als akoestische ballades. Een goede stem heeft hij wel maar het songmateriaal laat hier te wensen over waardoor ik niet meer dan 2* kan toekennen.

PriestMaiden
Soms is het imago belangrijker dan de muziek bij het grote publiek: dit is hier een goed voorbeeld van. Peter Evrard is een getalenteerde zanger maar kon niet goed doorbreken omdat de media niet voor zijn 'alternatieve/hardrock' stijl was. Hij had beter met een Rockrally meegedaan als met een programma als Idool. Maar goed, als hij onder een andere bandnaam (zodat ze hem niet kunnen associeren met Idool) en een meer serieuze hoes muziek had uitgebracht had hij misschien meer succes gehad, want in mijn ogen verdient hij het wel.
Deze is beter als de voorganger Rhubarb omdat Peter hier nog meer zijn eigen post-grunge/hardrock geluid laat horen en zijn stem klinkt hierop rauwer.
Tot Let Me Take You Trough the Night is dit een plaat met een constant niveau. Avelanche is ook een goed nummer maar is iets te slepend en komt langdradig over en Silence komt wat over als een vullertje speciaal gemaakt om het album af te sluiten.
Deaf Dumb Blind draai ik nog regelmatig. Blijft een mooie schijf.
Spijtig dat hij blijkbaar is gestopt maar ik begrijp hem wel als je constant haat kritieken krijgt door rockvolk dat hem niet 'real' vinden en ook het popvolk dat hem 'te metal (?)' vinden maar ja zoals ik mijn bericht begon soms is imago belangrijker dan muziek.
Ik geef mijn stem puur op muzikaal gehoor en deze verdient zeker een 4 sterren