Julian Lennon - Photograph Smile (1998)

Label: Virgin

1. Day After Day (4:21)
  2. Cold (4:42)
  3. I Should Have Known (4:18)
  4. How Many Times (5:53)
  5. I Don't Wanna Know (4:06)
  6. Crucified (5:13)
  7. Walls (4:50)
  8. Believe (4:54)
  9. Good to Be Lonely (4:25)
  10. Kiss Beyond the Catcher (4:01)
  11. And She Cries (3:52)
  12. Photograph Smile (4:36)
  13. Faithful (3:43)
  14. Way to Your Heart (5:40)
Bob Cremers
Ik ben benieuwd.

Absolute top cd.

Father McKenzie
Toch een beetje nieuwsgierig geworden, na het lezen van de biografie "John" door zijn moeder over zijn vader.
Cynthia was erg trots op dit album... natuurlijk een moeder ziet of hoort dat niet onbevangen...
Maar ik wil deze zelf ooit wel eens horen.

Als je Lennon het en op je vader lijkt qua uiterlijk en je stem ook nog op die van de hem lijkt, lijkt een eerlijke kans in de muziek heel erg klein tenzij je wel degelijk talent hebt. Nadat Julian in de 80er jaren Valotte uitbracht was ik hevig op zoek naar een soort instant John (ik was de klap over zijn dood nog niet te boven. Dat album viel mij ten tegen na wat verdere lp's van hem besloot ik in 1998 de cd Photograph Smile te kopen, maar onbewust ging ik weer zitten vergelijken. Nu 10 jaar later weer uit de kast gehaald en voor het eerst eens "gewoon"als andere albums kunnen beluisteren en hij klinkt FANTASTISCH. Oorstrelende melodieën, piano en strijkers en af en toe uptempo nummers. Kortom een mooi uigebalanceerd album. Als je deze niet kent, BELUISTEREN en rereleasen aub

Nog even wat luisterparels: I Don't Wanna Know, Photograph Smile, Cruicified en Way To Your Heart. Tenslotte deze cd stamt uit 1998 en dit jaar wordt er een nieuwe van Julian verwacht! YES

Dit album na 2 extra luistersessies opgewaardeerd naar 5*****. Ik vind het onbegrijpelijk dat ik deze cd zo 'vergeten"ben terwijl ie in mijn kast lag.

Paar onnodige zelfquotes verwijderd.

avatar van topihere
Release jaar staat hier als 1989, kan iemand deze wijzigen in 1998?
Overigens niets meer toe te voegen dan wat eerder geschreven is. Zoon van... maar toch is het een pracht album!

Het is iid een pracht album en de nieuwe van Julian komt dit jaar ook uit. Wat ik er van gehoord heb tot nu toe nog beter als dit album.

avatar van muziekobsessie
deze even flink over het hoofd gezien destijds, wel echt mijn ding. Ik heb die andere Lennon, Seans laatste project ook zeer gewaardeerd. 1 en al talent komt er uit John haha

Ik ben wat minder enthousiast, de nummers gaan wat langs me heen en deze cd was commercieel gezien een totale flop.