Hitzone 27 (2004)

Alternatieve titel: Yorin Hitzone 27

Label: BMG

1. Anastacia - Left Outside Alone (3:40)
  2. Jamelia - Superstar (3:37)
  3. Tiesto - Love Comes Again (3:15)
  4. Marco Borsato - Voorbij (4:07)

met Do

5. Britney Spears - Toxic (3:19)
  6. 3T - Stuck on You (3:32)
  7. N.E.R.D. - She Wants to Move (3:33)
  8. 3 Doors Down - Here Without You (3:57)
  9. Idols 2004 - I've Got the Music in Me (3:54)
  10. Black Eyed Peas - Hey Mama (3:46)
  11. Sugababes - In the Middle (3:38)
  12. Kurt Nilsen - She's So High (4:08)
  13. Alicia Keys - If I Ain't Got You (3:54)
  14. Kylie Minogue - Red Blooded Woman (4:18)
  15. The Rasmus - First Day of My Life (3:44)
  16. Atomic Kitten - Someone Like Me (2:05)
  17. Yellow Pearl - For You and Me (3:00)
  18. Blue - Breathe Easy (3:40)
  19. Dewi - Amazing (3:01)
  20. DJ Casper - Cha Cha Slide (3:41)
  21. Veldhuis & Kemper - Te Blond (3:21)
tnf
Het is bij deze editie nogal rustig gebleven, zie ik. Ook ik heb hem vooralsnog over het hoofd gezien. Daar ga ik dan:

2. Britney Spears - Toxic

Het is puur productie, en dat het eigenlijk niet verkeerd klinkt heeft voor geen meter met Britney te maken. Hiet had je bijna elk willekeurig knap schoolmeisje voor in kunnen zetten, en dan had je nagenoeg dezelfde plaat gehad. Maar er zat duidelijk een goed team achter.

3. Marco Borsato & Do - Voorbij

Dit soort gekwijl haat ik echt. Massavoer op een hele vervelende manier.

5. Anastacia - Left Outside Alone

Hier ga ik ook liever met een hele grote boog omheen, ondanks dat ik wel de professionaliteit eraan af hoor. Dit is me echt te gepolijst, te gelikt.

6. The Black Eyed Peas - Hey Mama

Voor een plaat uit het BEP-sinds-Fergie-tijdperk vind ik het zowaar niet eens verkeerd klinken. Will.I.Am kan heus wel produceren, heeft hoorbaar muzikaliteit in zich, alleen komt het niet in elke track even goed naar voren. Hier dan weer wel.

11. Jamelia - Superstar

Zo'n typisch liedje waarvan je na één keer luisteren al denkt: 'Dit komt vast in de top 5'. En dat kwam het dan ook. Het zangeresje zelf is volgens mij vrij standaard, maar een slim, aanstekelijk liedje en dito productie moffelen dat soort mankementen effectief weg.

13. Hilary Duff - Come Clean

Kan je niet zingen, doe het dan ook niet. Al vanaf de eerste keer dat ik het hoorde gingen m'n haren overeind staan van de enorme hoeveelheid autotune die overduidelijk in het nummer aanwezig is. En dan zit het nog steeds tegen vals aan. Verder ook erg nietszeggend.

15. Yellow Pearl - For You and Me

Best een leuk, degelijk popliedje. Goed te verteren. Het zat overigens in onze nationale Songfestival-finale van dat jaar. Misschien had we beter dít in kunnen zenden dan Reunion.

18. Kurt Nilsom - She's So High

Tja. Voor een Idols-nummer is dit gewoon duidelijk goed. De beste man kan ook nog zingen. Wel blijft steeds de gelijkenis met U2 in m'n hoofd rondspoken en kan je dan net zo goed het origineel op zetten.

19. Pink - God Is a DJ

Ik heb hier altijd hetzelfde gevoel bij als bij Anastacia. Perfect geproduceerd, maar tegelijkertijd zo'n ontzettend gelikt massavoer dat ik er niks mee kan (al presenteert Pink zich zogenaamd ruig).

21. Treble - Ramaganana

Een guilty pleasure-dingetje. Je schijnt het niet leuk te mogen vinden als je serieus van muziek houdt, maar het heeft iets.

Superbeertje
De tracklist klopt niet...
Op MIJN cd staat een andere

avatar van Madjack71
Alsof je het verschil zou horen

avatar van Dibbel
Hier ben ik snel klaar mee.
De tracklisting klopt niet, zoals al eerder opgemerkt.
Ga eerst een correctie indienen.

avatar van Dibbel
Hitzone 27, correctie is gedaan.
Een cover hier van Lionel Richie door 3T die mij niets doet.
En eentje van de Idols van Kiki Dee uit 1974, die me niet bevalt.
Goede nummers hier van Kurt Nilsen (erg aanstekelijk en doet inderdaad in de verte aan U2 denken), Anastacia (ja, toch wel), The Rasmus (lekker basloopje), en 3 Doors Down (klassieker inmiddels toch).
Ook best om aan te horen de nummers van Dewi, Alicia Keys, Yellow Pearl en in mindere mate Blue, Veldhuis en Kemper en NERD.
Als guilty pleasure doen we hier maar Jamelia.
Verder van matig (Atomic Kitten, Sugababes, Kylie Minogue) tot ronduit slecht (DJ Casper, Tiesto, Britney Spears.
Toch wel weer 1,5*

tnf
In aanvulling op m'n oude recensies (waar ik het nog volledig mee eens ben):

Tiesto - Love Comes Again

Niet direct mijn muziek, maar ook niet iets waar ik de radio voor uit zou zetten. Draaglijk, zeg maar. Ik vind de beste man verder een tikje overgewaardeerd, zie hem vooral als gladde zakenman die goed snapt wat het publiek wil. Maar goed, is ook een kwaliteit...

3T - Stuck on You

Bij een - eenmalige - terugkeer van 90's-act 3T was het wat mij betreft leuker geweest als ze gekomen waren met iets ala hun oudje 'Gotta be you' (vind ik echt een leuk liedje), dan met deze inspiratieloze en zouteloos gezongen cover. Dit is van die Sky Radio-uptempo, zeg maar, kantoorbehang dat ontdaan is van alles waarvan je eventueel zou kunnen opveren. Maar ondertussen stoort het me juist dáárdoor als het langskomt.

N.E.R.D. - She Wants to Move

Goed nummer, heerlijke bas, en toch niet een van m'n favorieten uit de Neptunes/N.e.r.d.-stal (zoals vaste volgers van deze reeks vast al door hadden, ben ik nogal liefhebber van hun oude spul). Ik kan er de vinger niet helemaal opleggen waar het aan ligt. Ik zie dit als het begin van hun nadagen, hoewel er nog een páár uitschieters kwamen (die in sommige gevallen helaas geen hit meer geworden zijn - hier bij raad ik dringend aan om even Sleepy Brown ft. Pharrell and Big Boi – Margarita, daterend uit 2006, op te zoeken, in tegenstelling tot dit wél een grote favoriet.).

3 Doors Down - Here Without You

Ik hoor best dat dit goed is, en dat ze bij 3FM zo'n beetje een orgasme zullen krijgen als er zoiets tussen de nieuwe releases zit, maar zelf krijg ik er niet echt kippevel van. Gewoon een degelijk gemaakt stukje muziek dat voor mezelf beter op de achtergrond dan op de voorgrond werkt.

Idols 2004 - I've Got the Music in Me

De Idols-finalisten van dat jaar zongen een geforceerd blije en enigszins nep voelende cover van best leuk oud liedje. Wat een ongeïnspireerde zooi.

Sugababes - In the Middle

Met een slim gekozen sample van Moguai's You know y. Toch is het een nummer van hen dat ik minder vaak draai dan veel anderen Sugababes-tracks t/m 2006 (die van erna draai ik uberhaupt niet, met uitzondering van 'Girls'). Weer: ik kan er de vinger niet opleggen waar het aan ligt. Slecht klinkt het zeker niet.

Alicia Keys - If I Ain't Got You

Gewoon een nummer zoals ze er zo veel heeft gemaakt: Prima genietbare soul-pop, die absoluut goed in elkaar zit. Verder niet zoveel over te zeggen.

Kylie Minogue - Red Blooded Woman

Heeft iets neppigs in z'n overproductie. Alsof er nét iets te lang aan is geklooid. Zit goed in elkaar, maar té gelikt voor mij. En van dat nááá-nááá-nááá-nááá op ongeveer driekwart van dat nummer krijg ik vlekken in m'n nek. Kylie heeft betere gemaakt.

The Rasmus - First Day of My Life

Ook gladjes gemaakt, zeker in het rockgenre, maar op de een of andere manier wel aanstekelijk. Valt verder weinig over te zeggen.

Atomic Kitten - Someone Like Me

Beetje deprimerend 'wie is er dood?'-gevoel roept het bij kale pianomuziekje me op. Vast bewust gedaan, wegens het feit dat dit hun laatste single was.

Blue - Breathe Easy

Valt me op dat, op die ene met Elton John na, de Blue-singletjes me nul komma niks meer zeggen als ik de titel zie staan. En dat ik dat ook elke keer weer heel goed begrijp als ik het ga YouTuben....

Dewi - Amazing

Idols 1-finaliste met Enrique Iglesiastaans nummer. Plastic nep-latin. Ik kan er werkelijk niks mee.

DJ Casper - Cha Cha Slide

Goedkoop clubhouse-prul, ugh wat vreselijk. Dj Casper zou best een van de ongeveer 4830429042 pseudoniemen kunnen zijn van The Klubbheads, die hebben een heel ouvre vol dergelijke creaties. Werkt vast goed in de skihut, maar níet in huize Tnf. Ik hoor er vaag iets in van Camisra's Let me show you, maar dan zet ik toch echt liever dát op.

Veldhuis & Kemper - Te Blond

. Je mag het zogenaamd niet zeggen, want je moet andermans smaak respecteren en zo, maar mensen die dit gekocht hebben omdat ze het oprecht mooi vonden mogen zich wat mij betreft laten nakijken. Die tekst, die hele studentikoze, brallerige ondertoon... T'is dat het - schijnbaar - als parodie bedoeld is...

avatar van RogerV
0,5
1.Anastacia - Left Outside Alone (3:40)
Formulematige fabrieksmuziek voor brave dertigers

2.Jamelia - Superstar (3:37)
Is wel aan te horen

3.Tiesto - Love Comes Again (3:15)
Dat DJ Tiesto zijn beste tijd wel gehad is wel te horen aan deze draak van een song. Hier rammelt echt alles aan en de zang is slecht en de melodie waardeloos. Op eneof andere manier associeer ok het ook met ergens om 6 uur in de ochtend vies, moe en brak wachten op een koud station op de 1e trein na een feestje.

4.Marco Borsato - Voorbij (4:07)
met Do
Grauwe cynische smakeloze meuk van twee verschrikkelijke artiesten

5.Britney Spears - Toxic (3:19)
Voor de artieste is deze nog wel te pruimen al zal ik het ook niet zelf opzetten

6.3T - Stuck on You (3:32)
Weinig interesant

7.N.E.R.D. - She Wants to Move (3:33)
Deze is wel leuk

8.3 Doors Down - Here Without You (3:57)
Dit is voor ij een band met maar een leuk nummer en dat is niet deze

9.Idols 2004 - I've Got the Music in Me (3:54)
Ontzettende klotecover

10.Black Eyed Peas - Hey Mama (3:46)
Heb nooit wat aan eze groep gevonden

11.Sugababes - In the Middle (3:38)
NIet zo boeiend

12.Kurt Nilsen - She's So High (4:08)
Totaal overbodig nummer van een totaal overbodige artiest

13.Alicia Keys - If I Ain't Got You (3:54)
Niet slecht maar niet mijn muziek

14.Kylie Minogue - Red Blooded Woman (4:18)
Kylie maakt hier maar saaie, grauwe, cynische R&B

15.The Rasmus - First Day of My Life (3:44)
Niet slecht maar niet mijn muziek

16.Atomic Kitten - Someone Like Me (2:05)
Ik wist niet dat die dames nog zoveel hits hadden met hun nietzeggende nummers?

17.Yellow Pearl - For You and Me (3:00)
Beetje een standaard nummertje

18.Blue - Breathe Easy (3:40)
Suffe boyband nageboorte

19.Dewi - Amazing (3:01)
Je muziekjes zijn echt totaal niet Amazing Dwei

20.DJ Casper - Cha Cha Slide (3:41)
Deze was wel geinig al blijkt het allemaal bij elkaar gejat.

21.Veldhuis & Kemper - Te Blond (3:21)
Hier was de lol er wel vanaf

avatar van pureshores
nummer 27

1.Anastacia - Left Outside Alone (3:40)-wannabe black zangeres moved naar MOR rockpop, dit sausje past haar beter vind ik dan die schreeuwnummers en dit hoor ik 300x liever dan Paid my dues-wat 1 van haar meest irritante en belachelijke nummers is

2.Jamelia - Superstar (3:37)-rnb zangeres moved naar Britney pop, niks wereldschokkends hier

3.Tiesto - Love Comes Again (3:15)-10.000 man in een hal trance wordt vervangen door stab at pop, hoor dit liever dan Traffic maar het gaat snel vervelen, vond het clipje wel leuk eigenlijk

4.Marco Borsato - Voorbij (4:07)-gaat voorbij zonder dat je er erg in hebt, 2 van de saaiste artiesten van Nl bij elkaar zetten is nooit leuk
met Do

5.Britney Spears - Toxic (3:19)-hoogtepunt uit oeuvre van Spears-al is het allemaal te danken aan de producers uiteraard

6.3T - Stuck on You (3:32)-saaie zouteloze cover van nog walgelijker artiest Lionel Richie

7.N.E.R.D. - She Wants to Move (3:33)-dit gaat snel irriteren, alle aanpak van andere genres dan rnb hiphop door hen irriteert mij op de 1 of andere manier

8.3 Doors Down - Here Without You (3:57)-saai nummer dat in 2004 80x per dag op 3fm voorbij kwam

9.Idols 2004 - I've Got the Music in Me (3:54)-wanstaltig kutnummer wordt nog erger gemaakt door mensen waar niemand de voornamen meer van kan noemen

10.Black Eyed Peas - Hey Mama (3:46)-deze gaat nog wel, lalala refreintjes blijven sowieso snel hangen

11.Sugababes - In the Middle (3:38)-deze is ook wel leuk-er wordt vrolijk gejat zoals tnf ook al zei van Moguai, ze zaten hier op het hoogtepunt

12.Kurt Nilsen - She's So High (4:08)-kotsnummer met kotskop, gelukkig was het meteen over en uit

13.Alicia Keys - If I Ain't Got You (3:54)-saai zeiknummer -pastiche voor Popstars audities

14.Kylie Minogue - Red Blooded Woman (4:18)-Kylie Minogue maakt een rnb nummer, het valt heel erg mee-alleen moet ze weer gaan la la -en tussendoor om te verbloemen dat haar stem maar zo zo is

15.The Rasmus - First Day of My Life (3:44)-deze is leuker dan In the shadows al is de tekst wel vrij raar engels

16.Atomic Kitten - Someone Like Me (2:05)-lijkt wel Pestlife, kan me niet voorstellen dat deze lelijke popjes hun eigen nummers allemaal uit het hoofd kennen

17.Yellow Pearl - For You and Me (3:00)-dit was een betere inzending geweest voor songfestival, hoog 3fm gehalte

18.Blue - Breathe Easy (3:40)-kleurloze ballad

19.Dewi - Amazing (3:01)-saaie neprnbpop

20.DJ Casper - Cha Cha Slide (3:41)-Camisra rip off met infantiele MC Hammer rap

21.Veldhuis & Kemper - Te Blond (3:21)
te studentikoos

tnf
Je bent in een slechte bui?

avatar van UK-Choonz
Ik vond die Atomic Kitten dames wel lekker. Hun muziek was natuurlijk vuilnis.

avatar van pureshores
heb persoonlijk liever de dames van All Saints en dat was muzikaal ook niet slecht

avatar van NewYorkCityLight
1,0
01. Anastacia - Left Outside Alone :
Ik heb de stem van Anastacia altijd verschrikkelijk gevonden, en zo ook haar nummers. Dit nummer was echter wel een aardige comeback en zette haar zeker weer terug op de kaart. Al heb ik dit nummer wel veel te veel gehoord dankzij teveel radio-exposure

02. Jamelia - Superstar :
Jammer dat haar enige noemenswaardige nummer nou net een cover moet zijn van een bijna identiek klinkende single van een Deense popstar. Hier ben ik ook pas eerder dit jaar achter gekomen. Vroeger vond ik dit wel leuk maar nu klinkt het vooral behoorlijk gelikt.

03. Tiesto - Love Comes Again :
In tegenstelling tot zijn vorige top40 hits is dit er eentje met vocalen. Ik vind het alweer geslaagd ondanks dat dit niet een van zijn besten is.

04. Marco Borsato - Voorbij :
Marco kwam destijds ook regelmatig de top40 'verrijken', gelukkig zijn die tijden een beetje over (maar nog niet voorbij, hahahahaha). De tekst van dit nummer slaat echt helemaal nergens op en Do heeft haar carriere behoorlijk verpest nadat ze dance volledig inruilde voor saaie ballades. Haar beste nummer vind ik nog steeds 'On & On' samen met Yanou. Een beetje een vergeten eurodance plaat, net zoals alle eurodance eigenlijk.

05. Britney Spears - Toxic :
Ben hier zeker niet zo enthousiast over als mijn mede MuMeteraars. Ik vind de productie eigenlijk helemaal niet zo sterk en/of interessant en dientengevolge het nummer zelf ook niet. Behoorlijk standaard en zeker niet één van de hoogtepunten in de back cataloog van onze stoeipoes (imo).

06. 3T - Stuck on You :
Vroeger vond ik dit wel leuk maar het is eigenlijk vooral zwijmelmuziek. Refreintje werkt me op de zenuwen.

07. N.E.R.D. - She Wants to Move :
Superplaat. Steekt goed in elkaar, lekker afwisseld. Ik heb dit nooit slecht gevonden maar zeker de laatste jaren kan ik dit soort muziek beter ''aanhoren''. De stem van Pharell mag er ook altijd zijn.

08. 3 Doors Down - Here without You :
Slecht is het niet maar de combinatie van 'rood op de zeikmeter' & 300x gedraaid per dag maakte dit tot een behoorlijk irritante verschijning. Zelfs na het jaren niet gehoord te hebben wekt het nog steeds die irritatie op. Dat is eigenlijk wel een prestatie an sich.

09. Idols 2004 - I've Got the Music in Me :
Iedereen krijgt de verplichte twee regels om te zingen en daar moet je dan blij mee zijn. Ach, het is ze goed recht natuurlijk want voor de meesten van dit clubje zal dit het enige zijn wat ze ooit hebben mogen uitbrengen.

10. Black Eyed Peas - Hey Mama :
Één van de mindere singles sinds Fergie er bij is gekomen.

11. Sugababes - In the Middle :
Ook ik vind dit geen hoogvlieger van de Sugababes 2.0. Wat ik wel leuk vind is dat de 3 coupletten zo verschillend van elkaar zijn maar wanneer het niet al te ingenieuze refrein voor de 7e keer herhaald wordt (albumversie) hoeft het van mij ook niet meer.

12. Kurt Nilsen - She's So High :
Lekker makkelijk scoren met een cover van een nummer dat al een hit is geweest in de US en Canada. Gelukkig is het bij deze ene gebleven, al geloof ik best dat de beste man goed kan zingen.

13. Alicia Keys - If I Ain't Got You :
Mooi gebracht door Alicia Keys ondanks het clichégehalte van het nummer. Wel te vaak gehoord en het is niet één van de ''key''-tracks van Keys maar mooi is het zeker.

14. Kylie Minogue - Red Blooded Woman :
Geen slechte single van Kylie al is dit wel minder dan 'Slow' of het gros van de singles van 'Fever'.

15. The Rasmus - First Day of My Life :
Deze vind ik persoonlijk leuker dan de beroemde single maar nog steeds is het niet veel soeps. Meen me te herinneren dat ik 'In My Life' en 'Funeral Song' ook wel goed vond, of dat nog steeds zo is durf ik echter niet te zeggen. Achja, waarschijnlijk herinnert niemand zich meer een single van deze groep op 'In the Shadows' na.

16. Atomic Kitten - Someone Like Me :
Wanneer Atomic Kitten een up-tempo single uitbrengen is het resultaat vaker dan niet wel aardig of leuk, de ballades moeten ze toch echter over laten aan collega girlgroup Sugababes, die op dat vlak toch een stuk sterker (en vooral minder cheesy) uit de hoek wisten te komen.

17. Yellow Pearl - For You and Me :
Ik wist helemaal niet dat dit 'in the running' was voor het Eurovisie songfestival. Veel meer geschikte kandidaat dan Re-Union als het mij vraagt! Leuk, vrolijk nummer. Steekt goed in elkaar en het klonk in ieder geval destijds wel fris.

18. Blue - Breathe Easy :
Best wel aardige plaat van Blue. Lee was ook weer blij dat hij zijn verplichte uithalen kon doen natuurlijk en nu moet ik eerlijk bekennen dat dat refrein het enige is wat ik me er nog van herinner. Ik heb dit in ieder geval nooit slecht gevonden.

19. Dewi - Amazing :
Dewi kreeg nog een follow-up single. Wat leuk voor haar. Voor ons was het iets minder leuk.

20. DJ Casper - Cha Cha Slide :
Deze was gewoon leuk. Iedereen deed altijd die stomme stapjes en klapjes mee. Er zitten dus in ieder geval fijne herinneringen vast aan deze plaat. Kwalitatief stelt het niet zo veel voor maar dat hoeft ook zeker niet.

21. Veldhuis & Kemper - Te Blond :
Ik vond het begin altijd wel leuk : 'Je haren zijn te blond (vééééééél te blond)'. Daarna ging ik snel richting de skipknop. Na het succes van 'Ik Wou Dat Ik Jou Was' kwamen uiteraard de verplichte opvolgers, zo ook deze. De eerste single hebben ze niet weten te overtreffen. Overigens hadden ze in de neppe Nicolette van Dam wel de perfecte kandidaat gevonden voor de videoclip.

Hoogtepunten zijn 3, 7, 13 en 17.

Autobahn
Nummer 4: gaaaaaap

Nummer 5: zwaar irritant en vreselijk lied van Britney. Het liefst sloopt ik de radio als deze komt.

Nummer 8: deze vind ik, om persoonlijke redenen, wel mooi.

Nummer 10: matig lied van een matig groepje.