Sun on the moon (heerlijk ritme ook) is veruit mijn favoriet op dit album, al staan er in de vorm van het titelnummer en de laatste drie tracks nog wel een paar uitschieters op. Het slome Valentine's day vind ik het enige echte minpunt op dit verder zeer genietbare album.
Het is in elk geval een lekker gevarieerde plaat, die bijeengehouden wordt door de altijd sterke zangstem van James Taylor en de homogene productie. Ik vind deze plaat heerlijk klinken, al snap ik wel dat sommige mensen het iets te gladjes en steriel vinden. Bij JT past dat wel, vind ik, al levert het inderdaad een iets andere sfeer op dan op zijn jaren zeventig-platen.
James Taylor bleef ook in de jaren tachtig zichzelf, schrijft
Fedde, en dat vind ik een goede observatie. Want hoeveel stijl- en leeftijdgenoten gingen zich in het gewraakte jaar 1988 niet te buiten aan allerlei moderniteiten (meer synthesizers, drums met veel reverb etc.)? Taylor doet dat niet, waardoor dit album toch vrij tijdloos blijft klinken. Net zoals z'n meeste albums overigens. Die bieden vrijwel altijd muzikaal vakmanschap en productietechnische perfectie. De wisselende kwaliteit hangt in zijn geval vooral samen met de kwaliteit van de songs.