Maarten Peters - White Horses in the Snow (1989)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Jealous Man (4:01)
  2. White Horses in the Snow (4:42)
  3. Who's Dreaming (On Your Pillow) (3:46)
  4. Bring Out the Rain (4:27)
  5. Heart of Stone (Leave Me Alone) (5:17)
  6. Stay with Me Tonight (4:44)
  7. Prince of Darkness (5:36)
  8. Running Away (3:59)
  9. Where Did We Go Wrong (4:27)
  10. Guardian Angel (2:57)
  11. Who's Dreaming [On Your Pillow) (Special Version] (3:46)
avatar van dynamo d
Hartstikke goed album. Ik heb altijd gevonden, dat Maarten Peters zeer onderschat werd in Nederland. Prachtige albums heeft hij gemaakt en incidenteel had hij wat kleine succesjes. Op dit album staan verschillende mooie nummers zoals 'Jealous Man', 'Bring Out the Rain' en de titelsong. Niet alleen maakt Peters mooie muziek, hij kan ook nog eens uitstekend zingen en op de gitaar spelen. Kortom, een miskend Nederlands talent.
Op één na heb ik wel al z'n albums en daar ben ik blij om want ze zijn zeer moeilijk verkrijgbaar.

avatar van FunkStar
Wat is "Heart Of Stone (Leave Me Alone')" verschrikkelijk mooi!

avatar van Bluebird
Sympathieke man, prima singer/songwriter en dito muzikant. Ik ben in het gelukkige bezit van al zijn 4 albums op cd. Peters heeft veel meer suc6 verdiend dan hem tot nu toe helaas is gegund. Dit hoogwaardige repertoire beweegt zich echter meer in het luisterpopgenre en veel minder in de top 40 weggooicultuur. Prachtplaat.

avatar van Rinus
Pas geleden kunnen krijgen op vinyl. Toch wel een erg goed album van deze beste man. Als artiest toch wel ondergewaardeerd hier in Nederland.

avatar van Bluebird
Zeer ondergewaardeerd. Het wordt tijd dat de 4 albums van Maarten eens een keer geremasterd en opnieuw uitgegeven gaan worden door een oppoetsbedrijfje. Regelmatig lees je dat nog genoeg mensen op zoek zijn naar de cd's maar er nergens meer aan kunnen komen.

avatar van matthijs
De productie is iets te gladjes naar mijn zin - als hij ze nu nog eens zou opnemen zou ik erg benieuwd zijn. Want hij kan het nog hoor: heb de beste man onlangs in het theater gezien - ruim 25 jaar na dit album is hij alleen maar gevoeliger gaan zingen en spelen - geen teren op oude roem maar een werkelijk gepassioneerd muzikant!

avatar van Twinpeaks
Ik vond deze cd in het rek bij mijn vader . Hij had geen idee hoe hij er aan is gekomen ,maar ik mocht hem meenemen. Prima plaat en bij beluistering herkende ik Heart of Stone wat ik toendertijd al een prachtig nummer vond. De rest van het album beklijft ook al is de productie soms inderdaad wat gladjes. Toch jammer dat dit soort muzikanten in Nederland nooit de waardering gekregen hebben die ze verdienen. Prachtig product van Hollandse grond. 4 sterren .

avatar van gaucho
Ik kan jullie alleen maar bijvallen. Ik ben gelukkig in het rijke bezit van deze CD (en de LP van het debuut Hunting the queenbee), maar ik zou de rest van 's mans oeuvre ook nog wel eens op de kop willen tikken, dus ik sluit me aan bij de wens voor een heruitgave.

Mooie popmuziek met licht symfonische trekjes hier en daar. Vooral de twee singles - de titelsong en Heart of stone - springen eruit. Jammer dat de laatste geen hit is geworden. Prachtige gitaarsolo zit daar ook in. Ja, dit had best wat succesvoller mogen zijn.

@Bluebird: is zijn debuut Hunting the queenbee überhaupt ooit officieel op CD uitgebracht? Of heb je de Fonos-versie? Dat is namelijk de enige die ik op Discogs kan vinden...

gaucho schreef:

Voor zover mij bekend idd nooit op cd uitgebracht want ik heb me er destijds blauw naar gezocht en nog steeds alleen op vinyl dus. Z'n eerste cd was Burn Your Boats. Ik heb dus idd de Fonos versie.