James Taylor - October Road (2002)

Label: Columbia

1. September Grass (4:54)
  2. October Road (4:00)
  3. On the 4th of July (3:28)
  4. Whenever You're Ready (4:16)
  5. Belfast to Boston (4:17)
  6. Mean Old Man (3:48)
  7. My Traveling Star (3:58)
  8. Raised Up Family (4:43)
  9. Carry Me on My Way (4:32)
  10. Caroline I See You (4:34)
  11. Baby Buffalo (4:50)
  12. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:51)
avatar van Marty
Tikkeltje minder dan voorganger Hourglass, maar evengoed een mooie plaat. Alleen die laatste track, wat is dat toch, Amerikanen en kerstplaten.... Halfje er af!

Prachtig album om de dag mee te beginnen Heerlijk lekkere, rustige sfeer. Bij het horen van de stem vanJames Taylor raak je onmiddelijk in een ontspannen gemoedstoestand. Dit album, met zijn prachtige composities is tot in de perfectie geproduceerd. On The 4th Of July, het zeer meeslepende Belfast To Boston en Baby Buffalo, om er maar op te noemen. Heerlijk! Als de zon buiten niet schijnt, schijnt hij in ieder geval in mijn kamer. Enig minpuntje vind het kerst nummer, maar dat is gelukkig het laatste nummer, dus makkelijk te skippen. Ik heb het geluk dat bij dit album een bonuscd zit met daarop Sailing To Philadelphia samen met Mark Knopfler. Wat zou het mooi zijn als er ooit nog iets van deze 2 giganten zou komen. De perfecte stem met de virtioos Mark Knopfler. Je moet ar maar niet aan denken.Wat zou dat geweldig zijn. Al met al een prachtalbum, dat ik zeer koester en voor diegenen, die het nog niet kennen de moeite waard om kennis mee te maken.

Prima CD. Ik heb Hourglass, maar nog niet de tijd gehad er naar te luisteren. Althans...misschien wel, maar sommige platen zijn weer zo verslavend, dat ik pas na het luisteren-tot-het-absolute verzadigpunt-is-bereikt weer onbeluisterde albums ga uitproberen. September Grass met Travelling Star veruit de mooiste nummers. Kerstnummer is gewoon mooi gedaan, en daar had ik me absoluut niet aan kunnen storen, ware het niet dat het in de zomermaanden extreem uit de toon valt... ). De overige nummers verschillen een beetje. Whenever you're ready is erg upbeat en met een iets andere stem gezongen. Leuk nummer. On the Fourth of July is ook een mooi nummer, met af en toe wat achtergrond zang die doet denken aan Latijnse invloeden. had hij sterker in het nummer mogen verwerken wat mij betreft. Blijft een fenomenale zanger met zijn stem, ritme en vermogen om prachtige liedjes simpel te houden.

Na vele draaibeurten inmiddels een van mijn favoriete albums geworden. Wat ik ook op heb gezet: radiohead, springsteen, hancock...dit album kan er altijd achter aan en alles wordt rustig...ik heb de diepgang een beetje moeten ontdekken, maar dat is bij veel artiesten zo.

Carolina I see you duidelijk een nummer dat ik heb moeten leren waarderen. Prachtig nummer.

Dan zou ik je de cd/dvd One Man Band aan willen raden. Een "live", intiem optreden in zijn woonplaats met heel oude bekende songs van deze zanger, met zijn geweldig mooie stem

Ik vond deze in een setje met Hourglass voor 5 euro. Ondanks dat ik Hourglass wat slapjes vind heb ik 'm toch maar meegenomen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Ik vind October Road een klasse beter dan Hourglass. James klinkt relaxt als altijd, en heeft tekstueel interessante kwesties te bespreken. Er is misschien niet veel verandert aan zijn muziek vergeleken met zijn hoogtijdagen (of zijn dit zijn hoogtijdagen?). De muziek is wat meer aangekleedt (kijk maar eens wat een waslijst aan muzikanten meespelen), en James is als muzikant en componist wat gegroeid. Zo heeft 'Mean Old Man' een jazzy touch, en weerspiegelen de drums in 'Belfast to Boston' de tekst. Het tromgeroffel is inmiddels een oud trucje, maar het werkt wel, en zorgt voor meer afwisseling binnen het geheel.

Mooie, warme plaat die nog erg constant is ook.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben van plan mij binnenkort eens in de artiest James Taylor te verdiepen.
Ik heb enkel een verzamelaar van hem in huis, dit album wordt door MuMe users het best beoordeeld.
Ik heb deze plaat onderussen gedeeltelijk beluisterd en kan hier nog geen afgeronde mening over geven.
Wordt vervolgd.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Plaat bevalt mij wel maar was bijzonder moeilijk te pakken te krijgen maar het is uiteindelijk gelukt.
Heb het album binnen en ga dit vanavond eens op mijn gemak beluisteren.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Mooie warme relaxte plaat al gaat dat mij op enkele nummers ook wat tegenstaan.
Om direct een kritische ( jazzy ) noot te kraken, de nummers Mean Old Man & de afsluiter hebben voor mij een teveel muziek mozaïek gehalte, dat duffe radioprogramma van Willem Duys wat regelmatig in de jaren 70 op zondagmorgen bij ons thuis opstond.
De overige nummers zijn absoluut de moeite waard, prachtig gezongen door James en rijk gearrangeerd.
Absolute hoogtepunt vind ik Carry Me On My Way wat een bloemooi nummer is dat!
Ook opener September Grass, October Road, Caroline I See You & Baby Buffalo zijn de moeite van het vermelden waard.

avatar van potjandosie
een verrassend goed album van de destijds 54-jarige James Taylor met 10 zelf gepende nummers en 1 cover "September Grass" (John L. Sheldon) en een kerstnummer.

het album bevat met "September Grass", "October Road" met het herkenbare gitaarspel van Ry Cooder, "On the 4th of July", het melodieuze "Carry Me On My Way" en het klein gehouden "Baby Buffalo" met prachtige harmoniezang van Sally Taylor een flink aantal pareltjes.

ook "My Travelling Star", de "marching song" "Belfast to Boston" met (Ierse) folkinvloeden (bagpipes, penny whistle) en de weemoedige piano ballad "Caroline I See You" zijn nummers die beklijven.

heb minder met de steriele productie en de gepolijste blazers van "Whenever You're Ready" en "Raised Up Family" die doen denken aan de sound van Steely Dan. samen met de jazzy piano ballad "Mean Old Man" wat mindere nummers.

onder de sessiemuzikanten bevinden zich o.a. Steve Gadd (drums), Jimmy Johnson (bass), Michael Brecker (saxophones), Stuart Duncan (violin), Michael Landau (guitars) en Greg Phillinganes (keyboards). de prachtige zang van James Taylor wordt op meerdere nummers aangevuld met fraaie koortjes.

"October Road" is 1 van de betere albums uit de nadagen van 's mans rijke muzikale carrière.

Album werd geproduceerd door Russ Titelman

avatar van spinout
Dat Ry Cooder meedoet op een door Russ Titelman geproduceerd album verbaasd me niets.

avatar van spinout
potjandosie zal het ook niet verbazen denk ik zo.