Steve Earle and The Dukes - Shut Up and Die Like an Aviator (1991)

Country / Rock
Label: MCA

1. Intro (0:54)
  2. Good Ol' Boy (Gettin' Tough) (4:23)
  3. Devil's Right Hand (3:06)
  4. I Ain't Ever Satisfied (4:07)
  5. Someday (3:55)
  6. West Nashville Boogie (7:25)
  7. Snake Oil (3:02)
  8. Blue Yodel #9 (1:37)
  9. The Other Kind (5:35)
  10. Billy Austin (7:08)
  11. Copperhead Road (4:34)
  12. Fearless Heart (4:36)
  13. Guitar Town (3:37)
  14. I Love You Too Much (5:37)
  15. She's About a Mover (4:14)
  16. The Rain Came Down (4:50)
  17. Dead Flowers (8:18)
Down_By_Law
Heel goed live album, ook al is Steve Earle hier niet al te best bij stem. Misschien geeft die beschadigde stem deze nummers juist extra lading. Hoogtepunten zijn 'The Rain Came Down', 'Copperhead Road', 'Billy Austin', 'Snake Oil' en zijn cover van 'Dead Flowers' (origineel van de Rolling Stones). Steve Earle & The Dukes hebben misschien betere shows gespeeld, maar het is zeker een heel goed live album. 4.5/5

avatar van Bartjeking
Geweldige tracklist zo op het oog! Billy austin is ongeveer mijn favoriete nummer van Steve Earle. Ik ga maar eens snel op jacht naar dit album en ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe steve klinkt met een 'beschadigde stem' zoals down_by_law beschrijft. Veel artiesten doet dat geen kwaad, meer geeft juist een extra lading aan nummers; Johnny Cash is hierbij een goed voorbeeld.

avatar van Metalguy1998
Bartjeking schreef:

Mocht je hem nog niet gevonden hebben, ik heb wat liedjes ervan geupload op youtube.
Als je zoekt op:

Steve Earle - Fearless Heart
Steve Ealre - The Rain Came Down - LIVE
Steve Earle - Guitar Town - LIVE
of
Steve Earle - I love you too much

zou je er moeten komen. Anders moet je mijn gebruikersnaam er even bij zetten (THEMAIDENME1). Als dat ook niet lukt, kan je naar mijn kanaal gaan, dit doe je door op mijn gebruikersnaam te klikken bij andere videos, of mijn gebruikersnaam in te typen in de zoekbalk. Als je dan op videos klikt, krijg je een overzicht van alle videos die ik heb geupload. Daar staat die dan tussen.

Het is inderdaad een goed album. Billy Austin, I Ain't Ever Satisfied, Snake Oil zijn aanraders om naar te luiseren, en de 4 liedjes die hierboven zijn genoemd.