AFX - Analord 11 (2005)

Label: Rephlex

1. W32.Mydoom.AU@mm (8:47)
  2. VBS.Redlof.B (4:39)
  3. Backdoor.Ranky.S (6:00)
Na Analord 10 weer een hele fijne release van RDJ, afgezien van het laatste nummer dan. Waar de eerste twee tracks een 4,5* waard zijn, is het geneuzel van track 3 me niet meer dan 1,5* waard.

Ik denk dat ik op den duur maar mijn eigen Analord-album samen ga stellen, net zoals ik ooit nog de beste nummers van Druqks in een logischere volgorde op een enkel schijfje ga branden. Volgens mij krijg je dan wel zonder al te veel moeite een 4,5* album...

avatar van bas
bas
die eerste klinkt inderdaad lekker. haast een klassieker, bevalt me goed, al zou ik het zo geloven als deze 10 jaar geleden was uitgekomen...

avatar van Onderhond
Die laatste is inderdaad niet om aan te horen. Eerste nummertje is degelijk, maar vind ik verder ook niet echt noemenswaardig. Enke VBS.Redlof.B weet mij te overtuigen, en dus meteen ook topper van dit album. Erg lollig, retro en uplifting trackje. Eén van de beste Analord tracks totdusver

2.5* voor het geheel. Nog steeds niet echt wild van dit project.

De tweede vind ik inmiddels ook de beste. Het is nu ongeveer 4*, 5* en 1*.

avatar van John Doe
Bij mij is het meer iets van 4,5*, 4* en 2,5* en daaruit rolt dan hetzelfde gemiddelde van 3,5. Doe mij maar de serieuzere sfeer (en de languitgesponnenheid) van die eerste track tegenover dat lollige (korte). 2 heeft ook zeker heel wat te bieden, maar toch een stuk oppervlakkiger dan bij Analordv10, ook al is dan nog steeds totaal niet oppervlakkig Erg speciaal aan nummer 1 zijn de synths die bij mij sterk het gevoel oproepen van draaiend vinyl. Laatste nummer is trouwens zo slecht zeker niet. Minder conventionele sfeer, maar wel een sfeer die bestaat, nog niet in een ander nummer is gepakt en aardig wordt uitgebeeld. Die zieke lome beat plus die 3 synths door elkaar. Best lachwekkende resultaat die mix. Kom de sfeer maar eens werkelijk onder ogen mensen, en niet mentaal vluchten Dat is volgens mij de bedoeling.

avatar van brooklyn
Onderhond schreef:

Nog steeds niet echt wild van dit project.

Nee, ik ook niet. Ik weet niet wat ik er mee aan moet, en daarom zo fucking moeilijk om te beoordelen

avatar van John Doe
'W32.Mydoom.AU@mm' blijft toch wel een favoriet van me, onder de vele favorieten dat wel. Ik kon net een brede gilmlach niet onderdrukken alsmede om even door de woning te dansen. Overheerlijk nummer met een donkere drive, maar ook opzwepende discostabs en een heerlijk warme, organische productie. Iets om keihard op te zetten.

Het nummer daarna is een lekker stevige, geinige bedoening. Ook nog steeds heel erg lekker dit nummer. Dat na 2:49 nog een extra ravemelodietje invalt topt de boel sterk af.

De laatste track is een nogal vage druilerige boel, maar wel nog best interessant. De afbuigende, valse geluiden geven een aparte sfeer. Het voelt alleen wat als een anticlimax na track 1 en 2.

5*, 4.5*, 3*

W32.Mydoom.AU@mm

avatar van kobe bryant fan
Leuke EP jammer van die laatste track want de eerste twee zijn erg sterk.