The Louvin Brothers - Ira and Charlie (1958)

Country
Label: Gusto

1. Don't Let Your Sweet Love Die (2:35)
  2. We Could (2:11)
  3. Tennessee Waltz (2:25)
  4. Are You Teasing Me (2:53)
  5. Too Late (3:05)
  6. Here Today and Gone Tomorrow (2:18)
  7. I Wonder Where You Are Tonight (2:40)
  8. Have I Stayed Away Too Long (2:29)
  9. Nobody's Darlin' but Mine (2:42)
  10. Why Not Confess (2:32)
  11. Making Believe (2:22)
  12. Take Me Back Into Your Heart (2:43)
avatar van frolunda
Aardige plaat van the Louvin brothers maar deze haalt het toch niet bij Satan is real of the Family who prays.

Zoals frolunda schrijft inderdaad iets minder dan andere platen, zoals Satan is Real, The Family Who Prays en Tragic Songs of Life. De muziek is van goede kwaliteit, maar ik denk dat het eraan ligt dat deze plaats iets 'tammer' klinkt. Voor een groot deel ligt dat aan de teksten: geen fire and brimstone, of murder ballads, maar redelijk simpele liedjes over gebroken harten. De Louvin Brothers zijn toch op hun best wanneer je het gevoel hebt dat ze Satans hete adem voelen. Ook de samenzang is hier degelijk, maar minder inventief dan op sommige andere platen.

Wie eerder genoemde platen beluisterd heeft en zin heeft in meer (zoals ik had), kan toch wel prima met dit album verder, daar niet van.