Ayumi Hamasaki - Love Songs (2010)

Japan

12. Overture (1:46)
  13. Do It Again (5:51)
  14. November (5:33)
  15. Virgin Road (5:59)
  16. Seven Days War (4:56)
tip_of.yourstar
Een waanzinnig mooi album, waarop Ayumi Hamasaki bewijst dat ze na 11 albums (die niet allemaal even sterk zijn) toch nog steeds kan verrassen. Love songs heeft een ander geluid kan Ayu's vorige albums: meer strijkers en piano, minder elektronische klanken en 'harde' rock. Wat overblijft is een warm, puur popalbum met een klassieke inslag.

Hoogtepunten zijn onder andere Last Angel (wat na een klassieke strijkersintro helemaal openbarst), Love Song (een ronduit geniaal piano/gitaarnummer), Do It Again (wat wederom na een rustig begin een heerlijk opzwepend middenstuk heeft) en de erg geslaagde powerballad Seven Days War. En overal klinkt Ayumi's stem fantastisch.

Kortom: mijn favoriete album van Ayumi Hamasaki. 72 minuten lang genieten.

sxesven
Inderdaad een hele fijne plaat, ook al is het niet mijn persoonlijke favoriet, en zeker tussen de zwakkere platen hieromheen een hele verademing. Deze stijl past ook uitstekend, veel beter dan de rommelige pogingen tot 'rock' en 'jazz' en wat dan ook die we de laatste jaren soms tegenkwamen (overigens, een plaat als Memorial Address bewees dat Ayu wel degelijk rock kan doen, maar dat is en blijft een unieke plaat - en dat is mijn favoriet). Pop is wat haar het best ligt en wat ze het best kan, dus dat ze hier overtuigend koos voor pop pur sang was een heel goede keuze. Heel fijn artwork ook. Je vraagt je af hoe iemand eerst zo'n goede, volwassen plaat kan afleveren (en niet alleen in muziek dus: ook imagogewijs, wat dan weer voortklinkt in het artwork, zat het hier gewoon helemaal snor) en dan zo'n gigantische terugval kan beleven á la Party Queen, w.m.b. nog steeds een trieste, kinderlijke en slappe bedoening. Tja. Hoe dan ook, deze opleving bewijst dat Ayu het nog steeds kan, dus wie weet wat ons nog te wachten staat. LOVE again belooft - qua titel en artwork - in ieder geval veel goeds

tip_of.yourstar
sxesven schreef:

Ik heb hoge verwachtingen. Titel en artwork lijken inderdaad te voorspellen dat we een 'ouderwets goeie' Ayumi krijgen. Van de nummers die ik ken zijn You and Me, Wake Me Up en Song 4 U alvast erg de moeite, en ik vind het ook veelbelovend dat er een vervolg op Untitled ~ for her ~ op staat.

Alleszins is de Ayumi van Love Songs de Ayumi die ik maar al te graag wil terughoren.