Unsane - Unsane (1991)

10. Cut (2:49)
  11. Action Man (2:28)
  12. White Hand (4:26)
avatar van Paalhaas
De hoes geeft misschien een hint over de muziek die hierop staat:

"Unsane, formed by Jon's brother Chris Spencer and drummer Charlie Ondras, concocted a dissonant and violent form of rock'n'roll that borrowed the sheer impetus of hardcore but emptied it of any emotion and melody. The catastrophic riffs, hammering rhythms and uncontrolled vocals of Unsane (1991) performed glacial and relentless surgery on the body of a zombie. Cascades of atrocious sounds destabilized its songs and generated a form of hysterical tribalism. Compared with Sonic Youth, the music was spasmodically tragic, not calmly intellectual. "

I like it! 4/5

Organ donor

Inmiddels naar de 4,5/5 trouwens.

"This noise is bloody awful!"

Organ donor

Inmiddels naar de 4,5/5 trouwens.

"This noise is bloody awful!"

Ben erg benieuwd naar deze band, maar kan er helaas niets van vinden. De albums zijn nergens meer te verkrijgen. Wat moet ik mij hierbij voorstellen? Beetje noise in het straatje van Shellac?

avatar van Paalhaas
De albums zijn helaas al niet meer in print, inderdaad. De eerste 2 althans, welke nou juist hun beste zijn. Toch heb ik gisteren Total destruction op de kop kunnen tikken voor €15. Naar deze ben ik nog altijd op zoek (voor een redelijke prijs). Als je dit eens wil horen maar je weet niet hoe, moet je maar even een PM sturen.

Albini is zeker een goede referentie, al is deze muziek nog wat harder en lomper.

avatar van itchy
Sander B. schreef:

Noise wel, maar het is duisterder/chaotischer/minder machinaal dan Shellac.
De CD's die zijn uitgebracht op Amphetamine Reptile staan inderdaad niet meer op hun webshop... de latere cd's, uitgebracht op Relapse, zouden toch normaal verkrijgbaar moeten zijn. Evenals de overzichtcd/DVD Lambhouse.

Paalhaas schreef:

Oke, bedankt voor de info. Zal ik je zeker wel een keer even PM-en, want ben wel erg benieuwd! De "artworks" zien er allemaal wel erg bloederig uit, dus ik kan mij wel al een beetje een voorstelling maken hoe de muziek zal klinken . Toch jammer dat dit soort albums niet meer regulier te verkrijgen zijn. Hetzelfde geldt voor bijv. Cop Shoot Cop. Ik heb daarvan wel "release" (op kopie) maar laat dat nou net een iets minder album zijn, tenminste als ik de beoordelingen op musicmeter mag geloven.

avatar van Paalhaas
Inderdaad, van CSC zijn de geweldige eerste 3 albums ook niet meer te krijgen. Ik heb ook Release, en inderdaad, dat is duidelijk een minder album. Maar ook die albums kan ik je wel doen toekomen trouwens.

Oke, dat is mooi

lambf
Bij vlagen heerlijk, maar hoort de productie nou zo dof te zijn ?

avatar van Paalhaas
Ja, volgens mij is daar opzet in het spel.

avatar van Paalhaas
Net voor €6,50 op de kop getikt (Near mint condition). Verzendkosten zijn daaraan gelijk, maar dan blijft het gewoon een koopje.

Ik heb hier ook een andere versie van Vandal-X die een stuk duidelijker klinkt en korter is.

Vreselijke toffe plaat trouwens.

avatar van itchy
D-ark schreef:

Waarschijnlijk de versie van Singles 89-92. Die voeg ik gelijk ff toe, want is er één met een klassieke Unsane-hoes (badkuip vol bloed).

paranoidandroid
niet goed voor het gehoor, wel goed voor de ziel.

avatar van Ataloona
Toch een plaatje dat hemels begint te klinken in de herbeluisteringen. Vanaf de eerste hamerende - haast - criminele noten, pakt dit album je bij de kloten. (no pun intended) Geniaal plaatje dat het niet helemaal haalt bij zijn eerste nakomer, maar nog altijd mag rekenen op een 4,5*. Heerlijk!

avatar van bennerd
Dit is echt te goed. Beestig harde plaat en voorlopig veruit mijn favoriet van de band. Helden.

Dit is voor mij een van alle topnoiseplaten allertijden. De adrenaline giert door mn lijf en wordt er hyper van maar dan wel intens positief !! Wat een geweldige liveband ook. Zag ze ooit in Rotterdam.
Luister s naar Vandal x !! De overtreffende trap van heftig .

avatar van korenbloem
De band gaat een remaster uitbrengen van dit geweldige album, te bestellen via Bandcamp, zowel op vinyl als cd.
CD kost €12.95 + €14.96 verzendkosten, vinyl €20,- + €19,- verzendkosten. Wat aan de dure kant vind ik, een ander
klein nadeel het album is niet in zijn geheel te beluisteren op bandcamp.