Miranda Sex Garden - Madra (1991)

Label: Mute

1. Seek Sweet Content (2:19)
  2. While Joyful Springtime Lasteth (1:16)
  3. Though Philomela Lost Her Love (0:41)
  4. Go Waiting Accents (1:46)
  5. Gush Forth My Tears (2:16)
  6. Fly Not So Fast (1:21)
  7. The Nightingale (1:05)
  8. Lady Love Eyes (1:27)
  9. Though My Carriage Be But Careless (1:10)
  10. All Creatures Now Are Merry Minded (1:41)
  11. Full Fatbom Five (1:04)
  12. See Amaryllis Shamed (2:08)
  13. It Was a Lover and His Lass (2:17)
  14. Those Sweet Delightful Lilies (2:15)
  15. Ah, Look upon These Eyes (2:27)
  16. If It Be Love (1:16)
  17. Away, Thou Shalt Not Love Me (1:16)
  18. How Merrily We Live (1:00)
  19. Sweet Kate (1:20)
  20. This Love Is But a Wanton Fit (0:41)
  21. Sure There Is No God of Love (2:16)
  22. See Mine Own Sweet Jewel (1:06)
  23. When First I Saw Thee (0:40)
  24. The Silver Swan (1:19)
  25. Sweet Honey Sucking Bees (3:28)
De eerste plaat van deze zangeressen en dat is eigenlijk niet echt een pop album. 25 wereldse songs (madrigans) worden a capella gezongen. De liederen stammen uit de middeleeuwen, renaissance en barok. De dames hadden ze in 2 dagen opgenomen. Muziek die je meer verwacht in concertzaal of theater. Toch als je ziet dat later heel wat folk/prog/gothic groepen zich laten inspireren door middeleeuwse, renaissance muziek past Miranda Sex Garden toch wel op Music Meter. Aangezien ik ook van Middeleeuwse klassieke muziek hou, was ik redelijk gecharmeerd door deze plaat. Er wordt op prima niveau gezongen en ook in klassieke kringen was er destijds veel waardering voor. Ik heb ook later nog de 2e cd aangeschaft, dat was wel wat anders. Het prachtige driestemmig gezang bleef aanwezig maar de muzikale omlijsting maakte het toch totaal andere muziek.
Deze toch unieke cd werd uitgegeven op het Mute label, dat vooral veel synthesizer muziek uitgaf zoals Depeche Mode , maar ook ook experimentelere- en avant garde achtig. Wat dat betreft past dit drietal daar ook wel bij.

avatar van gtenbosch
Was bij hun 1e concert in de Doelen, Ein Abend in Wien, heerlijk festival, voorganger van Lowlands. Hun traden op en het was magisch. Herinner me dat er een voorkeur was voor 2 van de 3 dames, voor die 2 stond iedereen zich te vergapen aan de klanken en het uiterlijk ... luister een aantal nummer nog vaak.
Go Wailing Accents mijn favoriet!