Botch - We Are the Romans (2000)

Label: Trustkill

1. To Our Friends in the Great White North (5:10)
  2. Mondrian Was a Liar (2:41)
  3. Transitions from Persona to Object (6:04)
  4. Swimming the Channel Vs. Driving the Chunnel (4:30)
  5. C. Thomas Howell as the "Soul Man" (4:44)
  6. Saint Matthew Returns to the Womb (3:04)
  7. Frequency Ass Bandit (4:26)
  8. I Wanna Be a Sex Symbol on My Own Terms (3:35)
  9. Man the Ramparts (10:50)
  10. Thank God for Worker Bees [Remix] (7:27)
moviefreak#1
Zeer degelijke metal. Niet echt gruwelijk bijzonder maar zeker goed beluisterbaar. 4 sterretjes.

avatar van Jochempie
degelijke metal? Het is mathcore, dus geen metal. Ik vind het zelf ook 4 sterren waard maar tis meer dan degelijk

avatar van Twilight
Ik vind mathcore nog steeds niet echt een duidelijke beschrijving. Ook al begrijp ik wel wat er mee wordt bedoelt, metal vind ik ook wel een prima beschrijving voor mensen die er niet bekend mee zijn.
Anyway, best fijne plaat. Ik ken nog niks van Botch maar het bevalt me prima. Een beetje in het verlengde van Converge maar dan wat steviger en minder snel. 3,5*

geweldige band, geweldige diversiteit! samen met Coalesce toch wel de godfathers of mathcore lijkt me
bands als Norma Jean en The Chariot zijn zeer duidelijk beinvloed door deze band

alleen dan minder goed;)

het is gewoon wat gepoleister, wat meer mainstream dan krijg je dat, ik vind het allebei goed

avatar van neyonn
Zeer sterke plaat, variatie in de nummers, zeer degelijke lyrics (voor een metalplaat althans) en gepassioneerde zang. We Are The Romans zal ik de komende jaren nog vaak afspelen denk ik

avatar van Alarum
Aaah schitterend album dit, heerlijke lompe mathcore zoals dat hoort. En Canada zal vast niet blij zijn met dat eerste nummer... Hehe.

avatar van robbizzel
1 van de betere metalcore/ mathcore ( of hoe je het ook wil noemen ) platen die ik ken. geweldige songs die barsten van de creativiteit, en vooral de passie waar mee gespeeld wordt is genieten.

avatar van bonhovinyl
Voor mij het beste album in de metalcore/mathcore hoek ooit. Kan hier geen genoeg van krijgen.

'Nieuwe' song is trouwens nu uit en ook een update voor de reissue op vinyl voor de liefhebbers!