Eric Clapton - Clapton Chronicles (1999)

Alternatieve titel: The Best Of

Rock / Blues
Label: Warner Bros.

1. Blue Eyes Blue (4:43)
  2. Change the World (3:57)
  3. My Father's Eyes (5:25)
  4. Tears in Heaven (4:35)
  5. Layla [Unplugged] (4:38)
  6. Pretending (4:45)
  7. Bad Love (5:14)
  8. Before You Accuse Me [Take a Look at Yourself] (3:59)
  9. It's in the Way That You Use It (4:12)
  10. Forever Man (3:14)
  11. Running on Faith [Unplugged] (6:28)
  12. She's Waiting (4:58)
  13. River of Tears (7:22)
  14. (I) Get Lost (4:22)
  15. Wonderful Tonight [Live Edit] * (5:24)
  16. Hard Times * (3:13)
Ik heb een behoorlijk aantal cd's in mijn bezit, maar dit blijft mijn favoriet.

Drowning in a river of tears. Ik kan er uren naar luisteren....Kritiek op zijn stem vind ik onbegrijpelijk.
Het raakt bij mij de juiste snaar (Ik maak hem gewoon).
Get lost vind ik dan wel weer een gedrocht. Dat klinkt een beetje als een foute plaat van Ricky Martin.

avatar van Queebus
Die alternatieve titel mogen ze weglaten, dit is geen best of. Meer een collectie songs uit de latere periode waarbij de nadruk ligt op de zang van EC en niet op het gitaarspel waar hij allereerst zijn roem mee behaalde. Als aanvulling op de 4cd box Crossroads zeker de moeite waard.

Niet zijn sterkste periode, maar een prima aanvulling op de crossroads boxset.

avatar van Supersid
Flink wat zeperds op deze verzamelaar. Toch ook een handvol voltreffers, al betreft het dan grotendeels live versies van vroegere hits. Niet wauw...

avatar van Running On Empty
Supersid schreef:

Je moet de Crossroads boxset hebben !!