Dave Edmunds - Information (1983)

Label: Arista

1. Slipping Away (4:21)
  2. Don't You Double (3:13)
  3. I Want You Bad (2:36)
  4. Wait (4:10)
  5. The Watch on My Wrist (2:09)
  6. The Shape I'm In (2:27)
  7. Information (3:52)
  8. Feel So Right (3:30)
  9. What Have I Got to Do to Win? (3:17)
  10. Don't Call Me Tonight (2:27)
  11. Have a Heart (2:54)
avatar van pintjebier
Jeff Lynne heeft menige plaat verkloot, maar dit slaat werkelijk alles. Edmunds is natuurlijk medeplichtig, hoewel de songs an sich niet verkeerd zijn. Luister maar eens naar live-versies van Slipping Away en vooral Information.

avatar van musiquenonstop
Ik hoor weinig verschil tussen de songs geproduceert door Jeff of Dave. Vind de songs goed, de sound niet helemaal geweldig, maar blijft een leuke plaat.

Veel dertien in een dozijn nummers.

avatar van nlkink
Ik ken dit album wel maar dan wel met een andere, iets mooiere hoes. Typische Jeff Lynne produktie voor die tijd. Alles klinkt alsof ELO een andere zanger heeft ingehuurd.

avatar van dynamo d
Slipping Away en Information zijn prima nummers maar heel duidelijk Jeff Lyne/E.L.O. style. Dat is overigens een pluspunt!

avatar van gaucho
nlkink schreef:

Dat laatste is helemaal waar. Zo klinkt het mij ook in de oren. Tegenvallende LP van Edmunds, gezien voorgaand werk. Maar als je je erop instelt dat het zo'n typerende Jeff Lynne-productie is in de stijl van ELO's Time, dan valt het wel weer mee. Al maakt het dat nog steeds niet tot een hoogvlieger.

Ik heb ook de Europese LP met een andere hoes. De originele hoes ook, want dit hierboven in de Amerikaanse persing. Zal eens kijken of ik een goede afbeelding van de originele hoes kan vinden. EDIT: niet dus - moeilijk om een goede, bruikbare afbeelding van te vinden.