Walter Trout and The Radicals - Go the Distance (2001)

Blues / Rock
Label: Ruf

1. Love So Deep (5:12)
  2. Outta Control (5:11)
  3. Lookin' for the Promised Land (5:31)
  4. Ride 'Till I'm Satisfied (4:40)
  5. Go the Distance (6:12)
  6. Message on the Doorway (5:41)
  7. Faithful (4:45)
  8. Down to You (4:19)
  9. Bugle Billy (3:59)
  10. Gotta Leave This Town (6:07)
  11. I Don't Want My MTV (2:55)
  12. Doin' Just Fine (5:39)
  13. Always Been a Dreamer (3:22)
avatar van animalkrullie
Een lekkere doorsnee Walter Trout CD.

avatar van Rogyros
Eens met animalkrullie. Daarom krijgt hij van mij 4 sterren. Heerlijk album.

Mssr Renard
Knappe bluesrockplaat, waar alle songs originals zijn, en waar er een enorme verscheidenheid en cohesie vanuit gaat. Het kwartert (Walter Trout, Jimmy Trapp, Bernard Pershey en Bill Mason) laten zich vergezellen door een saxofonist, accordeonist en een leger aan achtergrondzangeressen. Het enige minpuntje is waar ik wel vaker over val, en dat is de enorme lengte van de plaat. Op een gegeven moment verslapt toch wel de aandacht en ben ik als luisteraar wel toe aan iets anders. Het lijkt verwend en verveeld, maar ik ben jaren '70-plaatlengtes gewend (30 -45 minuten).

'I Don't Want My MTV' is de vervelendste song hier. Een standaard R&B-liedje waarin Trout zijn ongenoegen uit over moderne muziek, danspasjes en what-not. Een beetje zinloos en ook wat zuur. De twee songs die volgen zijn ook niet bijster interessant, wat de laatste 10 minuten de minste van het album maakt. Je kunt dus na nummer 10 het album prima afzetten, zonder iets te missen.