Girls Aloud - Ten (2012)

Label: Fascination

1. Something New (3:20)
  2. The Promise (3:43)
  3. The Loving Kind (3:59)
  4. Untouchable (3:48)
  5. Sexy! No No No... (3:18)
  6. Call the Shots (3:43)
  7. Can't Speak French (3:19)
  8. Something Kinda Ooooh (3:20)
  9. Biology (3:35)
  10. The Show (3:36)
  11. Love Machine (3:25)
  12. I'll Stand by You (3:43)
  13. Jump (3:39)
  14. No Good Advice (3:47)
  15. Sound of the Underground (3:41)
  16. On the Metro (3:12)
  17. Beautiful 'Cause You Love Me (3:28)
  18. Every Now and Then (4:25)
  19. Graffiti My Soul * (3:14)
  20. Wake Me Up * (3:10)
  21. Wild Horses * (3:23)
  22. Swinging London Town * (4:02)
  23. Whole Lotta History * (3:47)
  24. Crazy Fool * (3:34)
  25. Girl Overboard * (4:09)
  26. Black Jacks * (4:20)
  27. Hoxton Heroes * (3:00)
  28. Memory of You * (3:48)
avatar van NewYorkCityLight
Girls Aloud komt deze maand weer bij elkaar na de hiatus die sinds april 2009 in gang is. Dit om te vieren dat ze 10 jaar ''bestaan''. Een nieuw Greatest Hits album wordt dus uitgegeven met een aantal nieuwe tracks (hier #1, #16-#18). Jammer helaas dat deze GH niet compleet is en een aantal van mijn favorieten weglaat (o.a. 'Long Hot Summer', 'Whole Lotta History'). Bovendien staan hier juist ook een aantal singles op van hen die ik minder vind (met name de covers 'I'll Stand by You' en 'Jump' en de single 'Can't Speak French'). Ook valt de nieuwe single 'Something New' behoorlijk tegen. Ik zal dus wel mijn eigen tracklist bij elkaar flansen om de 10 jaar van GA te vieren.
Of dit het laatste is wat Girls Aloud uitbrengt is niet bekend, het is echter te hopen van niet. Hun rij met onafgebroken top10 hits (20!!) hebben ze helaas al verbroken met 'Untouchable', de laatste single die zij destijds in 2009 uitbrachten (en op #11 bleef steken..), maar dat de singles van deze dames meestal behoorlijk sterk en eigenzinnig zijn daar kan niemand omheen. Dat ze zelf minimale input hebben in 'hun' nummers doet daar ook niks aan af. Hier kan het solomateriaal van zowel Cheryl als Nadine als Nicola dan ook lang niet aan tippen.

avatar van Emile93
Ik las vandaag dat Girls Aloud weer bij mekaar kwam! Wat geweldig! Ik vind het (ondanks dat ik geen cd van ze heb) een van de beste Girlbands. Nummer zijn apart, vooral de singles zijn vaak erg sterk.
Beetje jammer dat dit weer een typisch voorbeeld is van een Greatest Hits album waarbij de tracklist incompleet is. Zeker jammer dat Whole Lotta History er niet opstaat. Ook een van mijn favoriete nummers van GA. Jammer dat hun minste single (The Promise) hier dan weer wel op staat...
Ik ben benieuwd hoe de 4 nieuwe nummers op het album gaan klinken. Ik kijk er in elk geval rijkhalzend naar uit! Hopelijk is dit geen eenmalige move en komen ze over 1 of 2 jaar weer met een nieuw album met alleen maar nieuwe nummers!

@ NYCL: Het solowerk van Nadine blijf ik weldegelijk de moeite waard vinden! De solocarrieres van Cheryl en Nicola mogen wat mij betreft inderdaad de prullenbak in.

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Er is ook een 2e disc beschikbaar met 10 nummers op waar fans een heel weekend voor konden stemmen.

Something New is super..staat hier heel de tijd op =D
Ik ben benieuwd naar de andere 3 nieuwe nummers.

Ik vind Cheryl's solo carrière net WEL te pruimen..Super gwn!

avatar van Emile93
Something new klinkt wel weer erg lekker! Alleen als je het te vaak luistert, gaat het 'rap'gedeelte van Cheryl wel erg irriteren!

avatar van GiRlS AlOuD FaN
De previews van On The Metro & Every Now And Then klinken ook al veelbelovend =)

avatar van NewYorkCityLight
Nou, de nieuwe tracks zijn niet veel soeps. Alleen 'Every Now and Then' kan ermee door. Gelukkig dat de rest (= hun oude materiaal) nog steeds grotendeels staat als een huis, van een heel studio album met nummers als 'On the Metro' en 'Something New' was ik niet vrolijk geworden. 'Beautiful 'Cause You Love Me' is precies zoals de titel doet vermoeden : ontzettend cheesy waarbij het glazuur van je tanden springt. Iets wat helemaal niet bij ze past.
Girls Aloud kan veel en veel beter.

avatar van Emile93
Heerlijk album. De singles van GA zijn eigenlijk altijd wel goed (op The Promise na). De nieuwe nummers zijn ook erg lekker. Ik ervaar het als erg fijn om deze compilatie van hits te luisteren!
De 2cd versie maakt het geheel nog wat completer! Leuk!

avatar van Emile93
Mijn favoriete nummesr van Girls Aloud zijn toch wel Biology, The Show, Love Machine, I'll Stand by You en Jump, denk ik! Wat een geweldige nummers. Geweldig dat die achter mekaar staan op het album!

avatar van Emile93
On the Metro had ook zo van The Saturdays kunnen zijn, al weet ik zeker dat ik het dan geen leuk nummer had gevonden. Met de stemmen van GA vind ik het wel een leuk nummer!

avatar van NewYorkCityLight
Vanaf nu officieel uit elkaar. Ben toch stiekem benieuwd of de 'underperformance' van deze 'Best of' en de laatste single ('Beautiful 'Cause You Love Me') er wat mee te maken hadden.