Emmylou Harris - Angel Band (1987)

Country / Roots
Label: Reprise

1. Where Could I Go But to the Lord (3:34)
  2. Angel Band (3:04)
  3. If I Be Lifted Up (2:47)
  4. Precious Memories (4:32)
  5. Bright Morning Stars (2:37)
  6. When He Calls (2:44)
  7. We Shall Rise (2:14)
  8. Drifting Too Far (4:49)
  9. Who Will Sing for Me (2:34)
  10. Someday My Ship Will Sail (2:28)
  11. The Other Side of Life (2:36)
  12. When They Ring Those Golden Bells (3:11)
Mooi gezongen gospel cd, waar Emmylou vocaal af en toe wordt ondersteund door Vince Gill (tenor), Carl Jackson (bariton) en Emory Gordy (bas) .Nogal wat traditionals, die Emmylou van een nieuw arrangement voorzag. Het lied Bright Morning Stars wordt a capella gezongen. Persoonlijk vind ik Where could I go but to the Lord het mooiste lied van deze cd.

avatar van Twinpeaks
Ik ken slechtere manieren om mijn zondagmorgens mee te starten. Hemelse vocalen en mooie songs met kop en staart .Ik heb Harris nog nooit kunnen betrappen op een slechte plaat. Natuurlijk heeft ze wat mindere albums gemaakt , maar echt slecht is het nooit geworden in mijn beleving.Ook deze krijgt weer ruim sterren toebedeeld . 4 stuks

avatar van potjandosie
heerlijk album. ondanks de relatief lage waardering hier (3,57) is dit vreemd genoeg een album van haar dat bij mij in de top 5 van haar beste albums staat. ik mag deze graag opzetten. een mooi uitgevoerde gospel cd met een kraakheldere productie en zoals Twinpeaks hierboven opmerkt hemelse vocalen. de instrumentatie is vrij spaarzaam. het laatste nummer "When They Ring Those Golden Bells" staat eveneens op de cd Ophelia van Natalie Merchant. ik vermoed dat dit nummer gezien de tekst een populair nummer is bij uitvaarten in de USA. de muzikale bezetting is als volgt: Emmylou Harris: Lead Vocals, Acoustic Guitar, Vince Gill: Tenor Vocals, Acoustic Guitar, Mandolin, Carl Jackson: Baritone Vocals, Lead Acoustic Guitar, Emory Gordy: Bass Vocals, Ernie Ball: Bass Guitar, Acoustic Guitar. de dobro partijen op "We Shall Rise" worden verzorgd door Mike Aldridge en Jerry Douglas. het album werd geproduceerd door Emory Gordy en Emmylou