Masta Killa - Selling My Soul (2012)

Label: Nature

1. Skit (0:50)
  2. Intro (1:42)
  3. Soul & Substance (2:47)
  4. R U Listening (2:58)
  5. Things Just Ain’t the Same (3:20)
  6. Part 2 (1:25)

15. Dirty Soul (4:57)

met Ol' Dirty Bastard

16. Wisdom * (2:53)
avatar van -marco-
Cali Sun en What U See zijn dermate wack, dat ik niet uitkijk naar dit project. Jammer, zijn 2 voorgaande solo's waren wel dope imo.

avatar van Kos
Kos
Pfff.. wat een kuttracks inderdaad.

Maxmus
Voor de gene die geintreseerd zijn geïnteresseerd in dit album, hier zijn de snippets:

YouTube - Masta Killa - Selling My Soul [SNIPPETS]

Het doet mij iig vrij weinig, het lijkt er op een '' slick '' summervibe album te worden, maar dan met een zeer saai rappende Masta Killa op de tracks.

avatar van -marco-
Heb hem al een paar x gedraaid en deze plaat is niet alleen maar ruk. De videoclips zijn niet representatief voor het gehele album. Staat een enkele lekkere track op.

Echt goed word het nergens though

Rudi1984
Ik weet het nog niet met dit album. Aan de ene kant erg saai en niet-dynamisch, aan de andere kant wel heerlijk relaxed voor op de achtergrond. Nog maar een paar keer draaien voordat ik er een score aan geef.

avatar van Harderwiek
Vaart zit er niet echt in...

Rudi1984
Toch wel een groeiertje hoor! Vooral een erg fijne sfeer, met name als je hem via de koptelefoon beluistert. Wel ontbreken echt memorabele songs, maar alsnog een voorlopige 3,5 ster.

avatar van MJ_DA_MAN
Best een aardig plaatje met fijne, kalmerende beats en de net zo kalmerende flow van Masta Killa eroverheen. Er ''gebeurt'' niet genoeg voor een echt hoog cijfer, maar het is dus best een fijn albumpje geworden. Op naar Loyalty is Royalty.

avatar van KILLERBEE99
Best leuk en duurt niet al te lang.

avatar van thomzi50
Wat een kabbelend geheel, zeg. Ik kan me best vinden in veel van de positieve opmerkingen hierboven, het is inderdaad een best zorgvuldig gemaakt, kalm geheel, met de nadruk erg op soul, maar ik vind het toch vooral... erg saai. Masta Killa is altijd, ook bij zijn sterkste momenten, een vrij saaie MC geweest, en die stem werkt niet in combinatie met deze ingetogen producties. Ik kan me goed vinden in de bezwaren uit deze recensie: Masta Killa: Selling My Soul Album Review | Pitchfork

Wonderlijk trouwens dat 'Dirty soul' overal wordt getypeerd als samenwerking met ODB, want diens stem is alleen als sample van één zinnetje te horen.

avatar van Shelter
Ik vind Masta Kills top 3 slechtste van Wu Tang Clan familie. Ook dit album is oersaai.