Gang Green - You Got It (1987)

Punk / Rock
Label: Roadrunner

1. Haunted House (1:41)
  2. We'll Give It to You (3:12)
  3. Sheetrock (3:54)
  4. Ballerina Massacre (3:49)
  5. Born to Rock (4:36)
  6. Bomb (2:48)
  7. LSDB (1:11)
  8. Whoever Said (3:36)
  9. Party with the Devil (3:57)
  10. Some Things (2:33)
  11. The Climb (4:09)
  12. Sick Sex Six (6:12)
avatar van Edwynn
Punk/rock staat erboven. Maar het is gewoon snoeiharde crossover.
De nachtmerrie voor de Straight Edge liefhebber. De drankwalm komt er vanaf. Feesten tot je erbij neervalt is het devies.

avatar van B.Robertson
Dat Straight Edge is niets voor mij. Dan maar wat eerder naar de hel. You got it is hard zat en de band heeft hier een rauwere sound dan later werk. Haunted house, We'll give it to you, Born to rock en Let's drink some beer zijn m'n favorieten. Ook mooi is Sheetrock, waar Doherty er niet voor terugdeinst een tekst als I just want your love te zingen. Drummer Betzger schreef het fijne Sick sex six.
'k kwam al bij de New York Jets uit bij research naar de bandnaam.
Dacht dat het als kotsmisselijk gebruikt kon worden, maar dat staat voor Sick as a dog en synoniemen leveren niets op. Andere optie is going green - ziek van de drank mischien. Dit stukje omdat een term als gangrene meer iets voor het zieke brein van Chris Reifert is.

Meneer Bungel
Bandnaam komt inderdaad van gangreen (iets wat bij 'doorgewinterde' dronkaards in de vrieskou weleens voorkomt), en: gang=bende/groep + green=de kleur van Ierland. GG was een Boston based band en hadden (dus) Ierse roots.

avatar van frolunda
Aanstekelijke combinatie van Speedmetal en Hardcorepunk waarvan de zang de zwakste schakel is (alhoewel ie wel goed bij de sound past) maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door het spelplezier,wat er vanaf spat en een twaalftal sterke songs.
In het midden jaren tachtig leken deze notoire bierdrinkers uit Boston het even te gaan maken met dit album en We'll give it to you,dat toen nog wel eens op MTV te zien was en ook de opvolger Older Budweiser deed het nog best aardig maar daarna waren ze weer snel uit het gezichtsveld verdwenen.
Best jammer want dit is een prima album met naast de knaller We'll Give It to You ook sterke nummers als Ballerina Massacre,Whoever Said en Party with the Devil.
De insteek is duidelijk ; feesten maar,maar wel met kwaliteit want dankzij het fijne gitaarspel en de mooie tempowisselingen verveelt You Got It geen moment.
Toch wel een beetje een ten onrechte vergeten semi crossover klassieker.