Jan Akkerman - C.U. (2004)

Jazz / Rock
Label: Coast to Coast

1. See You (7:59)
  2. In Between the Sheets (6:19)
  3. I'm in the Mood (5:43)
  4. Dance the Blues Away (7:56)
  5. Cottonbay (10:07)
  6. Kloenk (5:57)
  7. Blowing (4:50)
  8. Slow Man (6:31)
  9. Urbanstring (4:53)
avatar van Bluebird
Aardig schijfje met funk, dance- en technoinvloeden. Oil in the Family Pt 2?

avatar van B.Robertson
Jan zijn samenwerking met leden van dance-act Soulvation. Zijn meest swingende, dansbare plaat sinds Oil in the Family. Ook op C.U. staan weer de nodige krakers. Zijn bewerking van In Between the Sheets van The Isley Brothers is erg geslaagd. Heeft hij ook vaak live gespeeld.
I'm in the Mood , Dance the Blues Away en Slow Man zijn m'n andere favoriete nummers.
Urbanstring is zijn eigen favoriet..

Akkerman richt zich hier meer op de sfeer dan op technisch kunnen. Hij hangt niet echt de virtuoos uit. Live ben ik er niet zo weg van als de dancetrack aangezet wordt, maar op plaat werkt het wat beter. C.U. klinkt alleen wel een beetje klinisch.

WPE
let's do the disco boy! nee, echt wel een heel leuke cd, verrassend. En wat ook leuk is: de syntesiser(solo) die je op een gegeven moment hoort op In between the sheets klinkt lekker retro, alsof je terug geworpen wordt naar half jaren 70.

avatar van Chet
C.U. van Jan Akkerman……. Heb ooit, na een optreden van Akkerman, bij zijn lieftallige echtgenote Marian een zwart C.U.-petje gekocht.
Om de een of andere reden raakte ik dermate verknocht aan het petje, dat ik het vrijwel altijd op had zodra ik buiten kwam. Voorop stond C.U. en achterop de initialen van Jan.
Meermaals voorgekomen dat mensen zich afvroegen of ik een ChristenUnie stemmer c.q. lid was…….

C.U. dus, met de ex van Linda, Jeroen Rietbergen, op alle toetsen in innige samenwerking met Ronald Molendijk. Michel van Schie op drums, Wilbrand Meischke op bas en Akkerman op alle gitaren uiteraard, waarvan sommigen speciaal voor Jan gemaakt door de Friese gitaarbouwer Willem Heins (1956-2017).
Idee voor het album kwam tot stand nadat Jan Akkerman, na een optreden in Breda, een gig hoorde van D.J. Ronald Molendijk tezamen met eerdergenoemde Rietbergen.
De meeste nummers op het album zijn van de hand van M. Muleta, waarvan we inmiddels weten dat het een pseudoniem van Jan Akkerman is.
Persoonlijke favorieten: I’m in the mood, Cottonbay en Slow Man.
Al met al een aardig “anders dan anders album” van Akkerman.

Overigens wordt op deze site als label Coast to Coast gegeven. Volgens mijn informatie is het album uitgebracht bij Angel Air Records.

PS: het petje is jaren geleden, na een plotselinge windvlaag, van mijn hoofd gewaaid en in de sloot beland. Heb nog, tot het moment van zinken, getracht om het met behulp van een stok uit de sloot te vissen. Jammer, maar helaas…….