Kaz Lux - I'm the Worst Partner I Know (1973)

Label: EMI

1. Miss Franklin Blues (3:12)
  2. A Dying Man's Eyewash (9:55)
  3. I Still Miss Someone (1:40)
  4. The Twentieth Last Letter (2:00)
  5. Cleo (5:09)
  6. I'm the Worst Partner I Know (2:00)
  7. Maybelle (3:30)
  8. Drinking Song (5:31)
  9. Po' Injun (2:37)
  10. Joanna (3:38)
  11. Back to the Egg (3:16)
avatar van EmDee
Titel is imo verkeerd.
Partner moet singer zijn...

avatar van lebowski
Nee hoor, check

avatar van T.O.
Was denk ik een grapje van EmDee

avatar van lebowski
Ja dat besefte ik later ook, maar vond het te flauw om mijn opmerking weg te knippen. Op zich trouwens een raar grapje, want Lux is toevallig een van de beste zangers die ons land kent...

avatar van EmDee
Was absoluut geen grapje.
Elke keer als op een bluesfestival Brainbox of Lux op het podium staat, gaan de haren me recht overeind staan. Dat irritante hoge stemmetje gaat (niet alleen) mij door merg en been.

Ik geloof mijn ogen niet. Kaz Lux is met afstand de beste zanger die Nederland ooit gehad heeft. Een zanger die zich prima kan meten met bijv. Ian Gillan.

Dit is een geweldig solo album van Kaz. Ik heb me een ongeluk gezocht, maar dit is blijkbaar nooit op cd verschenen? Eeuwig zonde, dan moet ik het maar met een gedigitaliseerde LP doen.

O.a. Jan Akkerman levert hier ook een bijdrage. Kaz pakt hier ook voor het eerst zelf de akoestische gitaar op. Van mooie akoestische pareltjes tot energieke, rauwe bluesrock. Kaz is daar een meester in.

Alle elf de nummers zijn voltreffers!

avatar van gaucho
Stijn_Slayer schreef:

Alle elf de nummers zijn voltreffers!

Ter info: dit album is onlangs verschenen in die 2-in-1 serie van Universal, samen met z'n door jou eveneens bewierookte voorganger Kazimierz Lux cs. Zo'n boxje met 2 CDs voor een tientje of iets meer. Ik ken deze plaat niet, maar ga 'm ongezien bestellen, mede afgaande op jouw positieve reactie. Want ook ik beschouw Kaz Lux als een van de beste zangers van NL. Recensie volgt.

Dank, hebben hebben hebben!

avatar van jorro
Dit album haalt het niet bij zijn project met Jan Akkerman , Eli. De composities op Eli vind ik sterker, maar ook de zang van Kaz Lux komt daar beter uit de verf. Dit is een prima album en krijgt van mij 3,5*.
Het album staat genoteerd in de jaarlijst 1973 van Oor op een 47e positie.

D'Ouwe Nelis
Kazimierz (Kaz) Lux is jarenlang de beste zanger van Nederland geweest. Door gehoorproblemen kan hij nu dat niveau helaas niet meer halen. Ik heb Kaz in de afgelopen vijftig jaar ongeveer tien keer live zien optreden (zowel solo als met Brainbox).

Ik vind het album I ‘m the Worst Partner I know een van zijn beste platen. Dit album is uitgebracht in 1973. De muziek op dit album varieert van country tot funk en rock. Hij heeft alle nummers zelf geschreven, behalve I still Miss Someone, dat is geschreven door Jonny Cash.

Kazimierz Lux heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt!