Badfinger - Ass (1973)

Label: Apple

1. Apple of My Eye (3:09)
  2. Get Away (4:02)
  9. I Can Love You (3:36)
  10. Timeless (7:44)
  11. Do You Mind (3:16)
avatar van nlkink
Dat ik hier de eerste ben die iets bij een Badfinger album mag zetten. Geen klassieker, deze, maar hij staat me eigenlijk op een iets te lage waardering.
De ezel en de wortel op de hoes staat voor de situatie van de groep rond die tijd. Lees de tragische geschiedenis er maar eens op na. Overigens wordt ook wel beweerd dat de albumtitel niet naar de ezel verwijst, maar naar hun manager Stan Polley.

avatar van heartofsoul
nlkink schreef:

Daarmee ben ik het wel eens. Krijgt van mij ook 3,5*, want de kwaliteit is (uiteraard) wel minder dan die
van No Dice en Straight Up. De songs zijn wat minder, we horen een wat steviger (gitaar)geluid, en het klinkt, vergeleken met de vorige albums, wat matter.
When I Say en Timeless vind ik de beste tracks.

Wellicht waren de heren wat minder op dreef door de slechte gang van zaken bij Apple (dit was hun laatste album voor dat label). Het hierop volgende Wish You Were voor Warner Bros was namelijk veel sterker (hun laatste écht goede album), ze konden het dus nog wel.