Badfinger - Say No More (1981)

Label: Adrenaline

1. I Got You (3:39)
  2. Come On (3:24)
  3. Hold On (3:24)
  4. Because I Love You (2:49)
  5. Rock 'N Roll Contract (5:37)
  6. Passin' Time (3:30)
  7. Three Time Loser (3:30)
  8. Too Hung Up on You (3:21)
  9. Crocadillo (4:29)
  10. No More (3:21)
avatar van nlkink
Het laatste album van Badfinger voordat Tom Evans er een einde aan maakte. Pete Ham wordt hier node gemist. Niet alleen op muzikaal vlak. Tom Evans is nooit over het verlies van Ham heengekomen. Een ruzie met Joey Molland over de rechten van Without You waren de spreekwoordelijke druppel. Tijdens een telefonisch gesprek met Molland escaleerde de ruzie dusdanig dat Evans riep dat hij er een eind aan ging maken. Zijn vrouw vond hem de volgende ochtend hangend aan een boom in de tuin. Een verdrietig verhaal.

avatar van devel-hunt
Het had zo mooi kunnen zijn, de groep die eind jaren 60 onder de vleugels van Beatles Harrison en McCartney heel veel support en hulp kregen aangeboden en via het Apple label hun hits de wereld in konden lanceren.
In 1971 stonden zowel Evans en Ham naast Harrison op diens concert for Bangla desh here comes the sun te vertolken. Het laatste hoogtepunt. Daarna ging het dramatisch achteruit met Badfinger, met alle tragedies van dien.

avatar van Zwaagje
nlkink schreef:

Kwam de band toevallig tegen op een playlists van Spotify. Wat een bizarre verhalen kom ik vervolgens tegen zeg.....vreselijk allemaal.