Busta Rhymes - The Coming (1996)

Label: Elektra

1. Coming (4:31)
  2. Do My Thing (4:00)
  3. Everything Remains Raw (3:41)
  4. Abandon Ship (6:02)

met Rampage

5. Woo-Ha!! Got You All in Check (4:31)

met Rampage

6. It's a Party (5:53)

met Zhané

7. Hot Fudge (5:09)
  8. Ill Vibe (3:29)

met Q-Tip

9. Flipmode Squad Meets Def Squad (8:10)

met Jamal, Keith Murray, Lord Have Mercy, Rampage en Redman

10. Still Shining (2:57)
  11. Keep It Movin' (7:32)

met Leaders of the New School en Rampage

12. The Finish Line (5:06)
  13. End of the World (Outro) (2:49)
  14. Do It Like Never Before * (3:34)
zijn beste album vind ik persoonlijk... nog lekker rauw en hard !!

met onder andere zijn hit "Whoo-ha" & "Still Shining"

avatar van snoopy
Echt een Meesterwerk van Busta Rhymes

avatar van thomzi50
Inderdaad zijn beste, erg sterk geheel, lekkere beats en goeie raps. 3.5*

Pauper
Ja, toppunt van ze carriere, hierna is er weinig uitgekomen waar ik heel enthousiasth van werd

avatar van Niek
Tot en met Ill Vibe een werkelijk fantastisch album. Daarna wordt het snel minder. Hot Fudge en Do My Thing zijn werkelijk heerlijke tracks. Erg vet ook dat Busta meewerkt aan de productie en Abandon Ship zijn volledig voor zijn rekening heeft genomen. Verruit Busta's beste plaat, en helaas slechts 3,5 waard. Dat komt gewoon doordat hij de lijn niet helemaal door kan trekken tot het einde toe.

avatar van MJ_DA_MAN
Opzich een aardig album, maar helaas komt het vaak te langzaam op gang door voornamelijk de lange nummers. Er is amper tempo in te krijgen. Jammer, want ik vind dit album erg orgineel en nummers als Everything Remains Raw, Abandon Ship en Woo-Ha!! zijn absoluut goed. Krijgt toch nog net een 3,5*, vooral om de orginaliteit en ook natuurlijk voor een aantal topnummers.

Mijn versie bevat overigens de remix van Woo Hah!! Got You All In Check met Ol' Dirty Bastard i.p.v. Do It Like Never Before.

avatar van MJ_DA_MAN
Everything Remains Raw is echt mijn favoriete Busta-nummer plus een klassieker. GE-WEL-DIG nummer! Ook Abandon Ship blijft nogmaals echt geweldig, Woo Hah!! Got You All In Check is voor iedereen een bekende klassieker. Wederom, zonde dat de rest van het album niet op dat niveau is, want die drie songs zijn echt op wereld-niveau.

MJ_DA_MAN schreef:

Vind Do My Thing en Hot Fudge zeker zo vet. En in iets mindere mate It's A Party ook. Alleen tegen het einde word het minder.

Edit: Wat schandalig weinig stemmen eigenlijk

KSPR
21 is toch niet zo weinig? Zo interessant is Busta Rhymes niet...

KSPR schreef:
21 is toch niet zo weinig? Zo interessant is Busta Rhymes niet...
Niet? Iemand die er vanaf 1990 al bij was. Weliswaar commercieel is gegaan, maar met hoge frequentie bij A Tribe Called Quest betrokken was, een unieke manier van rappen heeft... Daarbij komt dat dit veruit zijn sterkste plaat is (ook zeker beter dan het gemiddelde) en dat zijn laatste plaat 81 stemmen heeft. Dan vind ik 21 erg weinig.

avatar van Reijersen
Busta lijkt maar moelijk boven de middelmaat uit te komen. Hij onderhoudt je altijd wel als luisteraar, maar verrassen doet nergens echt.

3 sterren.

avatar van Niek
Voor 10 dollar (6,66 euro) op de kop getikt in Brisbane. Dat is chill. Net als dit album, wat echt een veel te laag gemiddelde heeft. Om te beginnen zijn de producties alleen al veel meer waard. Easy Mo Bee staat zijn mannetje weer eens. Van The Umah krijg je altijd kwaliteit, maar bijvoorbeeld Hot Fudge is ook een fantastische productie. Daarbij haalt Busta hier ook een hoog niveau, en zijn gastoptredens van Redman en Q-Tip altijd van meerwaarde. Een hele dikke 4 sterren voor deze classic is meer dan op zijn plaats.

Enige track die mij echt niet kan boeien is: Flipmode Squad meets Def Squad. Do my Thing, Abandon Ship en It's a Party zijn mijn favo's. Daarnaast vind ik Ill Vibe, Everything remains Raw en Finish Line ook goede nummers. De beats vind ik over het algemeen erg sterk.

avatar van Urbanoetang
Die van die clip klinkt wel heel erg lekker (die in het begin, niet Woo-Ha!)

avatar van musicfriek
12 jaar oud alweer?

Woo-Hah, Got You All in Check is wel een klassieker inmiddels, een van de weinige nummers in dit genre die ik gewoon geweldig goed blijf vinden. Zijn manier van rappen/zingen vind ik heerlijk eigenwijs, hij onderscheid zich wel van andere rappers

Damnn track 9 is keihard! Flipmode Squad Meets Def Squad!!!

avatar van JLjuju
Heerlijk rauw album.
Everything Remains Raw heeft een super chille beat met een super vette Busta. Abandon Ship is zelfs nog een stukje vetter ook.
En natuurlijk de klassieker Woohah Got You All In Check.
Daarna neemt het niveau ietsjes af maar ik vind t nog steeds geweldig grappig en hard.
Busta rapt hier echt op een unieke en grappige manier.

avatar van JLjuju
Ik snap het lage gemiddelde hiervoor niet...
Dit album is toch wel erg goed hoor... Beats meestal niet heel erg geweldig maar Busta is toch wel in vorm en weet wel echt dope tracks hierop neer te zetten...

Underrated album dit, staat vol met bangers

grime schreef:
Underrated album dit, staat vol met bangers

avatar van Kill_illuminati
Is de album versie van Woo-HaH! I Got You All In Check het zelfde als deze Woo-HaH!?

MJ_DA_MAN schreef:
Mijn versie bevat overigens de remix van Woo Hah!! Got You All In Check met Ol' Dirty Bastard.
De Woo-Ha!! die op alle versies staat is dus de normale en niet degene in je filmpje, maar op sommige exemplaren staat dus ook nog de remix met ODB.

avatar van principal2000
In deze fase van Busta nog een grote belofte in de underground scene. Hij had zijn solo-carriere te danken aan zijn werk bij Leaders Of The New School. Helaas is hij al snel een hitpop-artiest geworden en hierbij gezonken tot de diepste krochten van commercialiteit. Dit album is redelijk sterk en geldt overduidelijk als zijn beste hiphop-album. Jammer dat we niks meer horen van Charlie Brown van LOTNS. Die vond ik eigenlijk beter dan Busta. Ik ken hem alleen nog van het nummer op het eerste (?) album van Funkmaster Flex.

avatar van Shelter
Overigens is Busta Rhymes Live gewoon nog wel een vette aanrader!
Ik heb hem in HMH Amsterdam gezien en dat was toch een behoorlijk vet optreden en heb behoorlijk wat hiphop optredens meegemaakt.

avatar van Ill
Ill
'Abandon Ship' 'Woo Hah!!' en 'Everything Remains Raw' vind ik erg sterke nummers. Reden genoeg om dit album eens te checken!

avatar van Philadelphonic
Busta Rhymes kwam hard in the game met deze.
Zeker geen slecht (solo) debuut album, de albums erna hebben dit niveau niet meer gehaald. (met als dieptepunt een collabo met de Pussycat Dolls)
Er staan zeker een paar harde tracks op, met als uitblinker Everything Remains Raw. Een van de beste uit de stal van Dilla!!

avatar van MJ_DA_MAN
En dat terwijl Easy Mo Bee het nummer heeft geproduceerd.

avatar van Niek
Hot Fudge is werkelijk een van de meest geweldige wazige tracks die ik ken. Geniale vibe met Busta die er goed raad mee weet. Als dat orgeltje en het ToeTaToeToeTie erbij komen: briljant. Ik blijf dit een heftig onderschat album vinden, sowieso Busta's beste.

avatar van Metalhead99
Ik kon dit album niet echt waarderen. Busta's manier van rappen staat me gewoon niet aan. Zo af en toe zat er wel een aardige track tussen, maar over het algemeen vond ik dit niet echt mijn ding.

avatar van Nr.4
Lekker album van Busta. Klinkt allemaal nog rauw en hongerig. Jammer dat het na Genesis meestal vrij karig werd.

avatar van Ernie
Gisteren voor het eerst beluisterd omdat ik nieuwsgierig was naar de eerste Busta Rhymes platen. Lekker schijfje Die intro is al helemaal leuk : We must bring da Ruckus to all you muthafuckas haha. wordt de volgende dagen nog afgespeeld! 3,5* voor nu.

avatar van BabaGanoesj
Keihard album, vooral Flipmodesquad meets Def Squad is dope!

avatar van Deranged
Eerste drie releases zijn meest solide met de authentieke freaky Busta Rhymes sound waarmee hij zich destijds loeihard op de kaart wist te zetten hij was in deze periode ultiem gedreven.

Later toch in toenemende mate wat lui en meer gemakzuchtig wat zich vooral kenmerkt door een overdaad aan featurings en jolig gedoe zoals op zijn meest recente ook weer het geval is.

Gelukkig echter is een opleving ook nog steeds mogelijk zo is inmiddels gebleken zonder meer een van mijn meest geliefde artiesten zijn werk heeft onnoemelijk veel voor mij betekend.