Sister Sledge - Love Somebody Today (1980)

R&B
Label: Cotillion

1. Got to Love Somebody (6:55)
  2. You Fooled Around (4:29)
  3. I'm a Good Girl (4:12)
  4. Easy Street (4:35)
  5. Reach Your Peak (4:58)
  6. Pretty Baby (4:04)
  7. How to Love (4:35)
  8. Let's Go on Vacation (5:09)
zalwelnikszijn!
Pretty Baby is geweldig, de titeltrack eveneens, maar toch al iets minder. De rest.. Ietsje avontuurlijker dan de voorganger, maar mist daarvoor in de plaats toch dat directe 'in your face' wat veel van de nummers op het voorgaande album wel hadden.

avatar van Superbitch
Dit is een typisch voorbeeld van een plaat waaruit de foute singles gekozen zijn. Het openingsnummer klinkt als een B-kantje van een van hun vorige hits, en werd geen groot succes. Leuk aan dit album is echter dat naast Kathy ook de andere zussen zich kunnen profileren met een solo: Joni op 3 en 5, Kim op 4 en Debbie op 8. Track 3 en 8 vind ik de twee hoogtepunten. I'm a Good Girl is een sensuele ballad. Let's Go on Vacation is een van de meest aanstekelijke vakantieliedjes die ik ken. Wisselvallig dus met een paar ten onrechte vergeten liedjes.

avatar van Dibbel
LP is ooit gekocht door iemand voor 20 gulden 95 bij een Vendet winkel, volgens de prijssticker op de binnenhoes. Dit waren kleinere uitvoeringen van de V&D warenhuizen.
Ik mocht hem gratis meenemen bij een kringloopwinkel

Op de vorige LP en die, die hierna komt staan hits. Van deze haalde slechts het titelnummer de tipparade.
Maar hij is net zo lekker wel als zijn voorganger.
Die heerlijke Rodgers & Edwards sound.
Titelnummer is fijn, maar ook Easy Street en Pretty Baby hebben die lekkere flow.
Dit is toch heel wat leuker dan de 'dansmuziek' van nu (ja, ik word oud). En dit is zeker geen R&B.

In nieuwstaat, Hollandse persing.

avatar van Kronos
Dibbel schreef:
Ik mocht hem gratis meenemen bij een kringloopwinkel

Ik kocht vandaag vier lp's van 5 euro 't stuk maar als je er vijf kocht betaalde je slechts 20 euro. Ofwel, vijfde lp gratis. Dat werd deze. In zeer goede staat, US print.

En dan de muziek nog. Als ik het bericht van Superbitch lees zit dat wel goed. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig is een goede periode voor dit soort muziek.