Belle Epoque - Miss Broadway (1977)

Frankrijk
Dance
Label: Carrere

1. Miss Broadway (7:28)
  2. Me and You (5:31)
  3. Losing You (4:12)
  4. Medley: Disco Sound / Black Is Black / Why Don't You Lay (14:16)
avatar van sq
sq
Oei! dit is wel hele foute disco. En nog wel een heel album vol.

avatar van lebowski
Kon Miss Broadway altijd goed verdragen.

avatar van Poeha
Oh, maar dat heb ik nog steeds met Black Is Black. Prima discotrack. Niet hoogstaand. Maar prima nummer verder.

avatar van gaucho
De laatste vijf nummers zijn hier kennelijk bonus tracks, want de originele LP hield op bij nummer 4. Drie nummers op de ene kant en de kwartier lange disco-medley Disco sound/Black is black op kant 2, zoals Discogs het aangeeft. De overige nummers waren later nog hitjes in Frankrijk, waar het succes van dit trio nog net wat langer aanhield. Ze staan op een latere LP, maar ik heb ze nergens aangetroffen op een reissue van dit album. Ik heb dus een correctie ingediend.

De titelsong is net wat funkier dan de rest, al moet je wel houden van de schreeuwzang van de leadvocaliste. Voor de rest is dit erg slappe disco, waarbij de twee resterende nummers het predikaat 'filler' ten volle verdienen. Hooguit leuk om de lange versies van beide hits bij elkaar te hebben, want die vind je vrijwel nergens anders.