Funeral for a Friend - Conduit (2013)

Label: The End

1. Spine (2:24)
  2. Conduit (2:19)
  3. The Distance (2:28)
  4. Best Friends and Hospital Beds (2:47)
  5. Nails (2:59)
  6. Death Comes to Us All (3:17)
  7. Travelled (2:11)
  8. Grey (2:15)
  9. Sun-Less (2:30)
  10. Elements (2:47)
  11. High Castles (3:37)
Heel leuke post-hardcore plaat. Inmiddels is de drummer van de originele bezetting ook weg, maar het lijkt meer een verbetering dan een gemis. Wat een energie op deze plaat!

avatar van coldwarkids
Ik ben een ware Funeral For A Friend kenner, maar dit is het eerste album van hun dat ik totaal afschuwelijk vind. Al de mooie coupletten en refreinen met afwisseling van screams en clean vocals zijn compleet verdwenen. Het is meer chaotisch en gewoon lukweg doordrammen (korte nummers) geen inhoud! Jammer!!!

Chaotisch ja, maar om dit nu leeg en inhoudsloos te noemen gaat veel te ver IMO. Het is wel echt post-hardcore geworden, wat ik zelf wel fijn vind. Veel invloeden van Skate-Punk en ook Snapcase is niet ver weg soms.

avatar van coldwarkids
Post-Hardcore vind ik ook geweldig (From First To Last, Alexisonfire etc) maar dit vind ik gewoon geen inhoud hebben en de songs hebben niet zoveel melodie meer als dat we van FFAF gewend waren. Waar Welcome Home Armeggadon dat nog wel had, heeft Conduit dat niet meer. Ik houd dus meer van de melodieuze FFAF. Hopelijk is het volgende album voor mij wat beter.

avatar van oceanvolta
Dit klinkt toch wel erg fijn. Er wordt flink op los gebeukt maar het is toch best catchy door de zang, die godzijdank niet te poppy klinkt maar behoorlijk rauw. De nummers zijn ook lekker kort en puntig zodat het niet snel verveelt.

Ozric Spacefolk
Ik zie qua gemiddelden dat deze plaat beter is dan voorgaande platen, maar de berichten zijn dan weer negatief.

De eerste 2 platen van Funeral For a Friend lagen me wel. Maar dat kan ook komen omdat ik 10 jaar geleden meer into emo/hardcore was.

Ozric Spacefolk
The Distance is toch wel een lekker middle-of-the-road hardcore liedje.. Lekker pop.