Current 93 - Soft Black Stars (1998)

Folk / Avant-Garde
Label: Durtro

1. Judas as Black Moth (2:45)
  2. Larkspur and Lazarus (6:05)
  3. Gothic Love Song (For N.) (4:06)
  4. Mockingbird (4:04)
  5. Soft Black Stars (3:08)
  6. It Is Time, Only Time (5:06)
  7. Antichrist and Barcodes (2:26)
  8. Signs in the Stars (3:43)
  9. Whilst the Night Rejoices Profound and Still (4:24)
  10. Moonlight, Or Other Dreams, Or Other Fields (2:08)
  11. Judas as Black Moth II (6:17)
  12. Chewing on Shadows (14:48)
  13. Chewing on Shadows [Vinyl Version] * (12:06)
  14. Chewing on Shadows [Unreleased Acoustic Version] * (3:08)
Voer voor liefhebbers van Antony & the Johnsons!

Dit album is onlangs opnieuw uitgebracht.....

Dit album is in zijn geheel opnieuw opgenomen door Current 93 en Dream English (een tijdelijk klassiek geschoold gezelschap), en zal eind 2005 waarschijnlijk worden uitgebracht.
Het zal dus een "klassieke" invloed krijgen, mede door toedoen van violist/componist Duncan Druce en violist Ben Sansom die meespeelt in Dream English.
Het project ligt in handen van David Tibet en Richard Moult.

Ik ben zeer benieuwd!

avatar van Safri
Hmm ik ook

Ben ook erg benieuwd naar het officiele compleet nieuwe album van C93 dat in de eerste helft van 2006 moet verschijnen. Black ships ate the sky. Met daarop bijdragen van Antony en Marc Almond.

Is ie nu al weer uitgesteld?

Ik kijk daar heel erg naar uit moet ik zeggen.

avatar van Safri
Maart/April komt het uit volgens de nieuwsbrief van David Tibet. Daarna zal er spoedig nog een nieuw album volgen

March/April: C93/BLACK SHIPS ATE THE SKY. The long-awaited new 80 minute, 20 track album.

Summer: a new Current 93 album following on from BLACK SHIPS EAT THE SKY. Recording has already commenced. Title to be confirmed.

aERodynamIC schreef:
Voer voor liefhebbers van Antony & the Johnsons!

Is het normaal niet omgekeerd?
Alleszinds een super-beklijvend album! Minimale, wondermooie begeleiding.. en een stem die door merg en been gaat...

avatar van Cygnus
Mooie plaat. Minimalistische en melancholische pianoliedjes en een mooie stem zetten een prachtig droevig sfeertje neer.

avatar van Zeitgeist
Prachtig melancholiek album.

avatar van Jazper
Wat een mooi album zeg. Dit kan me soms zomaar ineens raken. Zoals nu het op het eerste gehoor zo simpele Larkspur and Lazarus. Droevig, ontdaan van opsmuk, puur en mooi.

yorgos.dalman
Larkspur and Lazarus... Pianotonen die vallen als druppels water.

Voor op mijn begrafenis. Ik zou er nog wakker van worden!

avatar van Leeds
Pff, wat een herkansing niet al kan doen. Die komt plots héél hard binnen. Ik kon er nooit echt goed mee weg. Te rustig, voortkabbelend, wat eentonig. Maar nu is dit echt een openbaring geworden zeg. Het grijpt me helemaal bij de keel. Meesterlijk werk van de heer Tibet. Singer songwriter om U tegen te zeggen. Tracks als Larkspur and Lazarus, Black Soft Stars, Whilst the Night Rejoices Profound and Still en Chewing on Shadows zijn zo goed. Wat een stem en een piano niet al kan doen hé. Laten bezinken nu... Laat me nu maar de traantjes wegvegen...