Six Feet Under - Bringer of Blood (2003)

Label: Metal Blade

1. Sick in the Head (4:11)
  2. Amerika the Brutal (3:00)
  3. My Hatred (4:22)
  4. Murdered in the Basement (2:19)
  5. When Skin Turns Blue (3:17)
  6. Bringer of Blood (2:53)
  7. Ugly (2:58)
  8. Braindead (3:43)
  9. Blind and Gagged (3:09)
  10. Claustrophobic (2:49)
  11. Escape from the Grave (9:36)
Ik heb eerlijk gezegd niet meer zo'n goed gevoel bij six feet under. De eerste cd was gewoon subliem. Een echte verademing op death metal gebied. Maar sinds Allen West is, is vertrokken is SFU alleen maar bergaf gegaan. Jammer.

avatar van Hemdale
1,0
Inderdaad, dat gevoel heb ik net zo, erg jammer.

avatar van Sinner
Persoonlijk vind ik Bringer Of Blood niet meteen een slecht album. Een klein beetje voorspelbaar en fantasieloos, dat wel, maar toch is het zo af en toe best wel eens leuk voor naar te luisteren. Grappig is wel dat een song als Amerika The Brutal meer richting de punk/hardcore gaat dan Death Metal, en dat die invloeden ook op de overige songs wel af en toe hoorbaar zijn. Het is absoluut niet zo goed meer als op Haunted of Warpath, maar in mijn ogen toch ook weer niet de absolute misser die velen ervan maken.

avatar van relentless
IK VIN T EEN PUIKE PLAAT niet perfect of briljant maar goed te beluisteren

goede plaat erg goede afwisseling leuke sfeer alleen spijtig dat somige lyrics lekker macaber zijn en ander dan weer zo zacht zoals Amerika the brutal trok echt op niets

avatar van master-rens
Matig album, mist originaliteit en bij de lyrics denk ik soms echt oh my fucking god!!!!!!
En wat een lelijke hoes.
Ondanks dit luistert het best lekker weg.
Hou het voorlopig op 3,0* en ik neig naar 2,5*.

avatar van master-rens
Kon dit album voor een heel klein prijsje krijgen en nu ik hem door mijn stereo boxen hoor, klinkt het al wat aangenamer dan door mijn computerboxen.
Ik neig niet meer naar 2,5*, maar voorzichtig naar de 3,5*.

avatar van bennerd
Het titelnummer moet zo ongeveer de meest catchy deathmetaltrack ooit zijn. Voor de rest verschilt dit album niet veel van haar voorganger, behalve dan wat Sinner hierboven al vaststelde:
Sinner schreef:

Muziekliefhebbers die geilen op technische hoogvliegers zullen hierin een uitstekende frisbee zien, maar voor wie het allemaal wat simpeler mag is dit een heel genietbare plaat. Af en toe mag het ook eens op deze manier.

avatar van Lau1986
Er zit best een lekker groove in een aantal nummers, maar het is eigenlijk ook behoorlijk saai. Dat is jammer, ik had er namelijk meer van verwacht. Zoals ik het lees moet ik de oudere albums echter is proberen.