Alison Krauss & Union Station - So Long So Wrong (1997)

Country
Label: Rounder

1. So Long So Wrong (3:22)
  2. No Place to Hide (3:28)
  3. Deeper Than Crying (3:07)
  4. I Can Let Go Now (2:28)
  5. The Road Is a Lover (3:11)
  6. Little Liza Jane (1:43)
  7. It Doesn't Matter (3:53)
  8. Find My Way Back to My Heart (3:34)
  9. I Will Rember You, Love, in My Prayers (3:02)
  10. Looking in the Eyes of Love (4:19)
  11. Pain of a Troubled Life (2:54)
  12. Happiness (3:55)
  13. Blue Trail of Sorrow (3:40)
  14. There Is a Reason (5:34)
Handsome Bill
Ongelofelijk dat dit soort muziek in dit land niet de waardering krijgt die het verdient.
Instrumentalisten zijn de beste in hun soort en Alison zingt als een engel.

avatar van indana
Met de laatste zin van Handsome Bill kan ik het helemaal eens zijn, daarom is het des te onbegrijpelijker dat Alison niet op eke track de leadvocal doet.

Handsome Bill
Ik vind het geknauw van Dan Tyminski en Ron Block wel lekker afwisselen met de fluwelen stem van Krauss.

avatar van indana
Ik ga toch voor het fluweel bill.

Handsome Bill
Ik kan het je niet kwalijk nemen Indiana

avatar van NewYorkCityLight
Apart hoe Alison het als roots artieste zo heeft gemaakt bij het grote publiek. Maar ze verdient het wel. Ze heeft een prachtige stem en is een prima 'interpreter' van andermans materiaal. 'It Doesn't Matter' is werkelijk schitterend. Zo simpel maar zo treffend gebracht. Ooit gaat zij een meesterwerk afleveren, ik hoop het zo.

Heeft ze dat met "Now That I've Found You" al niet gedaan dan?

Zo lang, zo verkeerd? Nee, een cd met prachtige muziek. Dan Tyminski doet voor ’t eerst mee en vormt voortaan samen met Ron Block de ruggengraat van Union Station. Alison Krauss met haar prachtige stem blijft toch het middelpunt van US. Dat geknauw van de heren neem ik op de koop toe.