ElMeroMero schreef:Dit is een pak van hetzelfde laken als "New Ancient Strings": virtuoos gespeelde "jazzy" liedjes die een haast weergaloos gevoel voor tempo en ritme vertonen.
...
Een topplaat van jewelste in het genre, dunkt me, dus dit juweel is in mijn boekje zonder enige twijfel 5* waard.

Ja, het boekje van ElMeroMero dat leverde me reeds véél fijns op

Zo ook dit schijfje. Net zoals Paalhaas was ik tot een voor een paar jaar een volslagen leek in dit soort muziek (OK - ik had "per toeval" een langspeler van Ali Farka Touré aangeschaft), maar hoe ik meer van dit soort levendige, onbeschaamd gelukkige muziek voor mezelf weet te ontsluiten hoe meer ik me werkelijk verbaas over de on-ge-ken-de muzikale rijkdom die Mali herbergt (alhoewel ik Salif Keita niet écht trek, moet ik bekennen).
Op het gevaar af in een cliché te vervallen, heeft dit soort muziek iets uiterst onbekommerd. Deze muziek kan stammen uit 1965 of zou zomaar in het jaar 2030 op tape gekeild worden.
En wanneer het niet hindert voor jullie - luister ik nu even verder naar deze muziek die ik nooit expliciet vroeg, maar waar ik me werkelijk uitstekend bij voel