Vonder & Bloom - Shouldn't Say This (2012)

Folk / Pop
Label: [PIAS]

1. Dreamer & the Fool (2:43)
  2. Cruel on You (2:56)
  3. Unfold You (3:10)
  4. All You Ever Need (3:05)
  5. Change Your Mind (3:24)
  6. Alone (1:51)
  7. All Right Now (2:27)
  8. Switch It Off (4:02)
  9. Just One Night (3:21)
  10. Not Like You (3:41)
  11. Held You Love (3:17)
avatar van IntoMusic
Twee Amsterdamse meiden die elkaar 6 jaar geleden tegenkwamen in de tram in Amsterdam. Ieder op weg naar dezelfde singer/songwriters contest, wat uitliep tot niks. Dag erna bij elkaar op de koffie gegaan en zo ontstond het duo Vonder & Bloom.
Begonnen met een tournee in een 6 meter lange Mercedesbus (max. 4 personen tegelijk konden in de bus van 1 nummer genieten ), via een tourneetje door het land naar een 8-daagse (en later 80-daagse) concert op Schiphol.

Inmiddels is hun 2e album al een paar maanden een feit en we zijn net terug van hun optreden. Leuke meiden: Caroline (blondine) de verlegen/ introvertste van de twee, die (zegt zei zelf) beter schrijft over depressies en liefdesverdriet, zoals Alone. Nina - de virtuose op piano - met de mooie warme zwaardere stem. Man, wat kan die spelen en na de pauze speelde ze 'even' iets van Debussy.

Het album laat een wat meer volwassen sound horen in vergelijking met hun debut, alhoewel bijna 34 minuten wel voldoende is. De duostem gaat naar het einde wat vervelen, maar neemt niet weg dat zij een fantastische sound hebben. Caroline dacht - toen dit album net een maandje uit was - er bijna aan om te stoppen vanwege o.a. liefdesverdriet. Nina heeft toen een werkelijk prachtig nummer geschreven (Blue Monday) en dat heeft Caroline weer wat extra energie gegeven. Zal mij niets verbazen dat die song in een latere editie als bonustrack op het album komt te staan.
Overigens heeft de titeltrack het album niet gehaald, omdat deze uit toon viel bij de rest. Erg jammer, want het is juist een mooi nummer.

Ze gaan dit jaar voor het eerst over de grens (China en Amerika), dus hoop voor de meiden dat het ze gaat lukken.
Favorieten: Change your mind en Just one night.