Moving Units - Dangerous Dreams (2004)

Dance / Punk
Label: Palm Pictures

1. Emancipation (3:06)
  2. Between Us and Them (3:06)
  3. Available (4:09)
  4. Going for Adds (3:02)
  5. Unpersuaded (2:40)
  6. Anyonw (4:01)
  7. Scars (5:47)
  8. Submission (4:22)
  9. Birds of Prey (3:43)
  10. Brick and Mortat (3:35)
  11. Killerlover (2:29)
  12. Turn Away (2:49)
avatar van Ward
Alweer zo'n punkfunkbandje, maar deze band kan mij totaal niet boeien. Ik leerde deze band kennen door Between Us And Them wat wel een geweldig nummer is (dat bassgitaarloopje ), maar de rest wat ik er van heb gehoord kon mij weinig boeien. Ik heb heel het album nog niet gehoord, maar ik weet niet of dat er ooit van zal komen. Het is nogal voorspelbaar.

Ok. Dan weet ik dat ook weer. Between Us And Them is inderdaad een leuk liedje, maar dan laat ik het verder links liggen.

JonnieBrasco
Toeval schijnt niet te bestaan - ik wou dit album nét toevoegen (maar hij staat er al ruim een half uur op zie ik) nadat ik hem vanavond in een kroeg helemaal hoorde. Vond het wél interessant klinken (beetje Interpol- en Franz Ferdinand-achtig, en dan wat rauwer), maar ik zal er thuis nog eens voor gaan zitten met een kritisch oor, alvorens een stem uit te brengen. Ze zouden overigens in Vera komen, maar dat ging niet meer door omdat ze inmiddels al niet meer bestaan...

JonnieBrasco
Nou, toch wel een lekker albumpje hoor. Niet ontzettend hoogstaand geproduceerd (wél goeie songs op zich), en lekker retro 70's/80's, en daarnaast ook nog eens lekker wild. Gewoon Bloc Party, maar dan ruiger en smeriger (ik bedoel: minder gelikt, vetter geluid) en nog een tikkie actiever voor zover dat mogelijk was. M'n associatie met Interpol kwam eigenlijk alleen door het nummer Scars, leuk nummer!

avatar van Ward
Misschien heb ik iets te snel geoordeeld. Ik zal het album wel een keer een luisterbeurt gunnen. Ik kom er nog op terug.

avatar van Ward
Ik had inderdaad iets te snel geoordeeld, want het is toch best een aardige plaat. Funky baslijntjes, houterige gitaartjes. Niet erg origineel dus. Het album is wel lekker rauw, vooral Brick and Mortat en Killer/lover zijn erg grimmig. Beste nummers vind ik Between Us and Them, Unpersuaded en Scars. Het is iets te inwisselbaar met veel andere bandjes van nu, dus ik hou het op 3*.

avatar van Ernie
4 jaar na de laatste post mag ik hier dan iets toevoegen aan dit bijzonder fijne album. ik heb hem mogen lenenvan een vriend en heb ernaar geluisterd tijdens lange rit met de auto en ga er nu direct mee met het koptelefontje op gaan slapen. morgen volgt de beoordeling...

avatar van Carebo
Album welke me maar zeer matig kan boeien. Anyone en Scars zijn de betere nummers, de rest is, zoals zovelen, dertien in een dozijn.