Zbigniew Preisner - It's All About Love (2004)

Polen
Score
Label: First Name

1. The Seventh Day (3:48)
  2. Elena (1:24)
  3. The Man in the Plane (1:57)
  4. Uganda (3:10)
  5. Spectre (1:43)
  6. The Sixth Day (1:14)
  7. My Heart (3:17)
  8. Future Bar (2:09)
  9. It's Time (3:01)
  10. First Night Together (3:45)
  11. The Fifth Day (1:53)
  12. Obsession (4:22)
  13. Ira Dei (4:58)
  14. Rainy Night (1:44)
  15. Fourth Day (4:48)
  16. Fields of Death (2:00)
  17. Ira Dei Chaos Mundi (1:48)
  18. The Two Last Days (1:55)
  19. It's All About Love (2:13)
  20. Like a Dream (3:42)
neo
De film stelt niet al teveel voor, en biedt uiteindelijk meer visuuel en muzikaal dan inhoudelijk. In combinatie met de stilistisch mooie beelden vormt Preisner's score een waar unicum. De sfeer die dit oproept is haast onmogelijk uit te leggen, ook apart op cd. Wat vooral heerst is een zo zachte, liefdevolle klankleur voorkeur die oh zo in Preisner's straatje te plaatsen is. Zijn gebruik van ingetogen koor zorgt voor grote verwondering en samen met het meeslepende karakter van de melodieen onweerstaanbaar. Mychael Danna's The Sweet Hereafter score is een soortgelijke score die mij te binnen schiet. 5 sterren

avatar van eviljoke
seg neo,

is deze cd te verkrijgen in de handel? Ik heb hem in België nog nooit gezien.

neo
Hier in Nederland een enkele keer ergens zien liggen. Zou vooral sites als ebay in de gaten houden; ging ie pas nog voor 8 euro weg. Online is ie makkelijk te bestellen, zoals hier
Maar zou dus nog even zelf verder zoeken naar een eventuele andere.