Mantronix - Music Madness (1986)

Label: Sleeping Bag

1. Who Is It (6:05)
  2. We Control the Dice (3:53)
  3. Listen to the Bass of Get Stupid Fresh - Part II (4:22)
  4. Ladies UK Remix * (3:53)
  5. Big Band B-Boy (4:40)
  6. Music Madness (5:23)
  7. Electronic Energy Of... (5:29)
  8. Scream (5:23)
  9. Mega Mix (5:02)
Snowman
Minder dan het debuut 4 toch zeker waard.

avatar van Herr Meijer
Hmm. Ik vind hem juist net even sterker dan het debuut, die is toch wel heel steriel. Hier klopt alles gewoon wat beter bij elkaar. In deze plaat zitten gewoon veel meer geluidjes, betere beats, meer muzikaliteit. Who is It en Scream waren grote hits in de discotheken, en grappig genoeg dus niet alleen (slechts gelijknamige hoor) hits voor Michael Jackson.

avatar van John Doe
Zeer mooie technische beats bij Mantronix. De producties staan mooi op de voorgrond en de stem hypnotiseert. De rapper blèrt eigenlijk maar monotoom wat erover heen, maar de plaatsing en energie ervan zijn goed. Zeer gave scherpe New Yorkse groep was het.

Een overtuigend album dit zeker. Het klinkt iets minder rauw dan hun debuutalbum, de formule is hier wat uitgebalanceerder gebracht, met meer geluidjes zoals Herr Meijer zegt, wat je niet persé beter / muzikaler hoeft te vinden. Ik denk wel dat deze voor veel mensen wat prettiger wegluisterd als album, hoewel de toffe megamix edit van Omar Santana wel best hard is.

avatar van T.O.
Who Is It ken ik nog van die Rap Pack cassettebandjes van destijds.

Hier een clip van een tv-optreden

avatar van John Doe
mooi subtiele bassline in dat nummer en de beat ook. De hele vibratie is optimaal uitgevoerd, erg modern. Alleen het hoofdmelodietje heeft wat echt ouds, maar is toch charmant.

avatar van MAS
MAS
Beduidend minder dan The Album! Hoewel het productioneel beter in elkaar lijkt te zitten, klinken de sommige beats gedateerd met kinderachtige en soms ronduit irritante geluidjes.