John Gorka - Between Five and Seven (1996)

Folk / Rock
Label: High Street

1. Lightning's Blues (3:53)
  2. Blue Chalk (4:42)
  3. Can't Make Up My Mind (4:09)
  4. The Mortal Groove (3:26)
  5. My Invisible Gun (2:57)
  6. Part of Your Own (3:30)
  7. Two Good Reasons (4:08)
  8. Airstream Bohemians (5:20)
  9. Paradise, Once (3:10)
  10. Campaign Trail (4:06)
  11. Edgar the Party Man (3:26)
  12. Scraping Dixie (6:27)
avatar van potjandosie
zijn 5e album uitgegeven/gedistribueerd door Windham Hill en High Street. daarna keerde hij terug naar het Red House label, waarop zijn debuutalbum "I Know" uitkwam. wederom een fijn album dit "Between Five And Seven" in de stijl die we van hem gewend zijn. luisterliedjes die beklijven afkomstig van een echte songsmid en met teksten die ergens over gaan. quote uit het nummer The Mortal Groove "each year this time I hit this mood, It's cabin fever or the mortal groove, before the spring before the winter's done, when something's lost or just hasn't come". dit album trapt heerlijk af met het lekker bluesy "Lightning's Bues". direct daarna volgen de 2 pareltjes van dit album t.w. 2) Blue Chalk en 3) Can't Make Up My Mind. beide prachtig ingetogen, stemmige nummers. de muzikale invuling is als vanouds op orde met op 5 nummers vocals van Jennifer Kimball & Lucy Kaplansky. absoluut een meerwaarde. ook het gebruik van de mandoline bespeeld door Peter Ostroushko is van toegevoegde waarde. John Gorka bespeeld op dit album guitar, acoustic guitar, 12 string guitar en rhythm guitar. zijn trouwe, muzikale maatje John Jennings met wie hij dit album produceerde, bespeeld diverse andere instrumenten. kant 1) nummers 1 t/m 6 is qua composities ijzersterk en net iets beter dan kant 2. nr. 8 Airstream Bohemians en 10) Campaign Trail zijn ietsje onder de maat. de plaat sluit dan weer wel uitstekend af met het mooie, ingetogen Scraping Dixie.