Michael de Jong - Park Bench Serenade (2001)

Blues
Label: Munich

1. Park Bench Serenade (7:44)
  2. Time Will Pass Like Rain (3:28)
  3. Waiting for the Rainbow (8:29)
  4. Can't Find the Words (4:26)
  5. Juliet on the Boulevard (6:31)
  6. Somewhere Along the Way (4:20)
  7. Silent Drinker (6:08)
  8. Dear Theo (6:48)
  9. More Than You'll Ever Know (6:22)
  10. Flavour of the Month (13:15)
avatar van Ludo
de plaat van De Jong waaraan alles klopte. Zelfs van een obligate rocksong als Juliet on the Boulevard kan ik in deze context heel enthousiast worden. Het is altijd handig om de naam Nick Drake te droppen.. Dat zorgt misschien voor wat luisteraars, want ja, de ballads doen aan de verstilde schoonheid van Drake denken. Maar dan wel gezongen door een man die de onderkant van de samenleving heeft gezien.
(Niks mis met upper-class blues a la Drake, begrijp me goed )

MentalTheo58
Ludo schreef:
(Niks mis met upper-class blues a la Drake, begrijp me goed )

Persoonlijk zie ik absoluut geen parallellen tussen Nick Drake en Michael de Jong. Nick Drake en de blues hebben ook niks samen gemeen.

avatar van Ludo
Volgens mij zit er heus wel wat blues het gitaarspel van Drake. Hij nam in zijn early years niet voor niets nummers als Cocaine Blues en Blues Run The Game op. Tuurlijk dat is geen keiharde delta ofzo, maar toch.

En in de spirituele lyrics en de open gitaarstemmingen van De Jong zit dan weer best wel wat Drake.