The Rough Guide to the Music of Thailand (2003)

1 stem

Wereld
Label: World Music Network

1. Man Motorgai - Hae Nag Maew (3:57)
  2. Namoiy Thammalangka - Lam Yai Lam Poon (3:18)
  3. Surasak Donchai - Phin Solo 'Transcendental Technique' (2:33)
  4. Mike Piromporn - Lerk Dai Lerm Bor Dai (4:21)
  5. Siriporn Aumpiapong - Rang Jai Rai Wan (3:25)
  6. Thai Elephant Orchestra - An Elephant's Swan Song (2:16)
  7. Chawiwan Damnoen - Moo Lam 'Lam Teai' (7:03)
  8. Pol Pan Lao - Amazing Isaan (3:44)
  9. China Dolls - Oh Oh Oh (3:59)
  10. Anand Jaidee - Roop Khao Krapao Aei (3:17)
  11. Jieb Benjaporn - Ma Kor Tho Tai (3:20)
  12. Fong Nam - The Nang Hong Suite for Double Piphat Ensemble (3:45)
  13. Ekachai Srivichai - Sieng Soong Wao Sao (2:49)
  14. Sao Somparn - Katikar Huajai (3:35)
  15. Krusala - Tam Ha Kujai (4:10)
  16. Benjarong Thanakoset - So Duang 'The Sad King' (6:03)
  17. Sorn Shinchai - Sao Noong San (3:58)
  18. Paijit Aksornnarong - Sao Na Sang Fan (2:36)
  19. Chagkachan - Pong Lang Ensemble 'Pong Lang Dance' (3:41)
BrotherJohn
Mooie compilatie van uiteenlopende traditionele Thaise muziek. Door synthesizer begeleide folk-songs (natuurlijk een beetje de 'core' van het album), een gitaarsolo op de traditionele luit ("phin", track 3), avant-gardistische percussie van het olifantenorkest (track 6), wind- en percussie spektakel (track 12) en de khaen (bamboe mondharmonica) ontbreekt natuurlijk ook niet, is onder andere op het afsluitende instrumentale stuk te horen. Om het in de breedte compleet te maken moet er natuurlijk ook een popnummer op staan, Oh Oh Oh van China Dolls klinkt een beetje als de Thaise K3, een skipmoment dus.

Hoewel The Rough Guide een vrij compleet overzicht biedt van wat er in Thailand zoal is te horen, spreekt het verzamelalbum The Sound of Siam me stukken meer aan, die zou ik de gemiddelde Musicmeteraar dan ook liever aanraden.