The Velvet Underground - Bootleg Series Vol. 1: The Quine Tapes (2001)

Alternatieve titel: The Quine Tapes

Label: Polydor

1. I'm Waiting for the Man (7:47)
  2. It's Just Too Much (4:11)
  3. What Goes On (8:29)
  4. I Can't Stand It (6:23)
  5. Some Kinda Love (4:51)
  6. Foggy Notion (4:45)
  7. Femme Fatale (3:17)
  8. After Hours (3:06)
  9. I'm Sticking with You (2:51)
  10. Sunday Morning (2:59)
  11. Sister Ray (24:03)
  12. Follow the Leader (17:09)
  13. White Light / White Heat (10:06)
  14. Venus in Furs (5:17)
  15. Heroin (8:14)
  16. Sister Ray (38:00)
  17. Rock and Roll (6:52)
  18. New Age (11:21)
  19. Over You (2:44)
  20. The Black Angel's Death Song (5:56)
  21. I'm Waiting for the Man (11:39)
  22. Ride into the Sun (11:14)
  23. Sister Ray / Foggy Notion (28:42)
avatar van avdj
Dit zijn liveopnames uit 1969. Ik vraag me trouwens af hoe ze het publiek soms 20/30 minuten weten te boeien.

avatar van Lying Mouth
Ik kom zelf ook niet verder dan 1 cd per keer.

Jammer van de van de belazerde geluidskwaliteit. Hierbij vergeleken klinkt de 1e cd van de Nirvana box alsof ie netjes in de studio is opgenomen.

avatar van billy
Ben hem nu aan het beluisteren, aan de slechte kwaliteit stoor ik me niet, er zijn wel enkele te lange-saaie solo's-gitaarstukken

Stijn_Slayer
Ik stoor me wel aan de kwaliteit. Erg zonde, want hier staan geweldige opnames op!

Deze is véél beter dan Live 1, Live 2, Max Kansas en Velvet Redux.

avatar van Tekh
Ik stoor me niet aan de kwaliteit en niet aan de te lange gitaarsolo's heerlijk juist helemaal op gaan in de muziek.
Het zijn tenslotte opnames van meer dan 40 jaar geleden en ze hadden het ook niet uit kunnen brengen maar ben blij als fan dat dat wel gebeurt is hoe meer live opname's uit die tijd hoe beter.

kiriyama
Heerlijke live plaat en stukken sterker dan het overige livemateriaal van de Velvets. Wel is disc 2 voor mij de absolute favoriet. Naast een wereldversie van 'Sister Ray' staat daar ook de beste uitvoering van 'WL/WH' op. Jammer van de geluidskwaliteit, maar er is zeker mee te leven.