Eaden - Rays of the Yellow Sun (2006)

1 stem

Folk
Label: Pin R

1. The Keeper of the Flames (2:53)
  2. Eden Lies Waiting (3:31)
  3. The Well of All Cures (4:19)
  4. The Slopes of Strath Ban (4:03)
  5. The Rays of the Yellow Sun (2:59)
  6. Paradise Lost (2:47)
  7. Reason for Love (3:51)
  8. Mark Faulkner (3:59)
  9. The Garden of Our Love (6:08)
  10. The Tunes (5:30)
  11. Listen to the Wind (5:41)
Nog geen stemmen bij dit folkalbum van Eaden. Eaden is een groep rondom Ronald Verstappen en Karin Poell. Ronald Verstappen heeft 2 Nederlandstalige platen gemaakt en heeft in de begeleidingsband van Gerard van Maasakkers gezeten, evenals bassist Bernhard Jusse. Walter Kuipers heeft met Fred Piek Fungus nummers op akoestische manier gebracht. Al met al veel kwaliteiten in deze groep. De muziek is licht verteerbare folk. In Folk forum staat een recensie, waarbij de recensent wel overtuigd is van de muzikale kwaliteiten, maar minder van de productie (o.a. Ferdi Lancee). Karin Poell zingt prima, vrij engelachtig hoog en door de productie neigt het dan wel erg naar new age. Ik vind dat wel meevallen, het zit allemaal redelijk goed in elkaar. Ook wordt gememoreerd dat sommige nummers redelijk gedateerd klinken, waarbij namen als Deirde en Fairport Convention worden genoemd. Nu zijn er slechtere bands om mee vergeleken te worden. Deirdre heeft een folkplaat afgeleverd die zeer gewild is en waarop bijzonder goed wordt gemusiceerd. Dus ik vind het persoonlijk niet erg dat er vergelijking is. Al met al een redelijke plaat. Hierna is er nog een plaat uitgebracht, enkel hebben Ronald en Karin bewust gezocht naar andere muzikanten, omdat degenenen die op deze plaat mee speelden zich onvoldoende konden richten op deze band vanwege andere werkzaamheden.
De volgende cd moet meer Europees klinken, minder keltisch.
Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4. Aangezien ik het een sympathieke plaat is toch maar een 4.