The Walkmen - Everyone Who Pretended to Like Me Is Gone (2002)

Label: Startime

1. They're Winning (2:06)
  2. Wake Up (4:13)
  3. Everyone Who Predented to Like Me Is Gone (4:12)
  4. Revenge Wears No Wristwatch (3:20)
  5. The Blizzard of '96 (3:01)
  6. French Vacation (4:31)
  7. Stop Talking (4:07)
  8. We've Been Had (3:29)
  9. Roll Down the Line (3:11)
  10. That's the Punch Line (3:13)
  11. It Should Take a While (6:22)
  12. Rue the Day (3:36)
  13. I'm Never Bored (5:28)
JonnieBrasco
Sfeervolle Indierock. Kruis Interpol met The Arcade Fire, denk er een stoffige, doffe doch sprankelende piano bij en je weet ongeveer waar je aan toe bent met dit album. Net als bij Interpol en The Arcade Fire kan het eventjes doorbijten zijn eer je de loepzuivere smaak proeft. Wake Up is zo'n nummer dat ik nog even wat vaker heb gedraaid dan het album zelf.

Ace
Ik sluit me volledig bij JonnieBrasco aan; ik had het niet beter kunnen verwoorden. 4*

avatar van nuf
nuf
ik kan "We've been Had" juist weer helemaal grijsdraaien

leuk album, 3.5*

Mojo Pin
Kun je deze band ook op je MP3 speler zetten of hoe zit dat.

J Casablancas
Nee, helaas. Ik moest de bandnaam ook eerst veranderen in The iPod, toen kon ik ze pas kopieren..

Mojo Pin schreef:
Kun je deze band ook op je MP3 speler zetten of hoe zit dat.

geweldige hoes trouwens!!

Op zicht best aan te horen ja

avatar van Reint
Interessant dat men hier Arcade Fire als referentie heeft genoemd. Die moesten namelijk nog3 jaar 2/3 jaar wachten voordat zij hun debuut zouden maken.

Tot mijn grote verassing bevalt dit album mij beter dan de opvolger waarmee ze zijn doorgebroken, Bows + Arrows.

Het is typisch zo'n plaat waarbij de band de mogelijkheden van de studio nog verkent en nog niet helemaal weet hoe je precies een nummer schrijft, waardoor het album wat wereldvreemd klinkt. En daarmee des te interessanter.

Een ander voorbeeld van zo'n plaat is het debuut van The Cribs (voordat ze doorbraken met The New Fellas) of het A Wolf In Tweeter's Clothing van Sparks (voor Kimono); ze zijn vaak wat dun geproduceerd, maar de kwaliteit zijn er niet minder om.

avatar van Freddos
LucasB schreef:
geweldige hoes trouwens!!

Wat dacht je dan van de titel van het album. Ook niet zonder humor.

Ik ben de Walkmen aan het scannen, na mijn eerste kennismaking met de band met hun nieuwe album "Heaven'. Op het eerste gehoor (een kwartiertje sappen op spotify) lijkt het aantal aardige albums te zijn.