Maya's Moving Castle - Maya's Moving Castle (2012)

België
Pop / Electronic
Label: Unday

1. Next Life (4:08)
  2. War (2:58)
  3. Pedestrians (4:25)
  4. At the Stars (3:22)
  5. Sky's Blue (2:28)
  6. Pelleas & Mélisande (3:52)
  7. Shower (3:20)
  8. Feed Me (2:24)
  9. 80's Dream (4:23)
  10. Alas My Love (3:18)
avatar van Man of Sorrows
Prima debuut van deze Belgische band, waarvan de sound nog het meest doet denken aan Bat For Lashes. Aanvankelijk ging de koers meer richting Bloc Party (nog te horen op het aanstekelijke Feed Me), de moderne composities zijn meer van het melodieuzere dreampop genre. Ook liefhebbers van SX zullen niet teleurgesteld zijn.
De zangeres geeft voorlopig nog een vrij verlegen indruk live.

Een bandje die nog moet groeien. Sommige nummers klinken bijlange niet slecht (War, At the Stars) maar ze hebben zeker nog nood om zich te profileren met een eigen signatuur in hun nummers.

avatar van murena68
Net gekocht op vinyl, enkel afgaande op de hoes. Na enkele luisterbeurten blijkt dit een zeer mooi en inventief plaatje te zijn.
Tip: beluisteren met hoofdtelefoon.

avatar van Man of Sorrows
Dit blijft een zeer fijn album. Staat/stond wat in de schaduw van de SX release, doch zoveel minder is deze niet.

Dit is een groeier. Jammer genoeg idd wat in schaduw van SX gebleven. Er zijn zeker wat gelijkenissen met Bat for Lashes, maar eens je de band beter leert kennen besef je dat ze zeker een eigen gezicht/sound hebben en niet een doorslagje zijn van de zoveelste UK-hype. Straf!

avatar van Man of Sorrows
Ik ben het met je eens, dit album is een blijvertje. Ik volg MMC al een tijdje, en jammer genoeg durft het live wel eens een stuk minder te klinken. Ik ben ook steeds verbaasd over de geringe populariteit van de band. Soldier's Heart, wat in dezelfde lijn ligt, trekt als beginnende band nu al een groter publiek aan.