Geweldige insteek ? Jason Snell deed dit al 6 jaar eerder en is minstens 10 x zo vet, en het zat bij hem tenminste goed in elkaar. Het is bij hem dan ook nog een stuk smeriger, waar het hier af en toe te net klinkt. Om toch Vex'd niet helemaal af te kraken, de bass was bij hem minder diep. Maar helaas staan de bassen staan te ver van de koude breaks af. Vooral het geluid van de breaks vind ik veels te kill klinken. Ik hoor ook nergens ECHT smerige baslijnen, die een album als dit toch echt wel nodig heeft. Natuurlijk, het basgeluid is diep, maar je moet het wel goed kunnen integreren met andere geluiden (of andersom natuurlijk), wat hier jammerlijk genoeg niet is gebeurd en een beetje aanvoelt als een verzamelbak van matig uitgewerkte geluiden die in elkaar zijn gezet.
Pas bij het nummer
Venus begint de cd een beetje op te leven, waar hier dus gelukkig wel smerige baslijnen en (geweldige) verwoestende breaks zijn gebruikt. Toch houd de muziek te veel terug omdat het steeds na wat spierballenvertoon zich terug laat vallen in haar oude stramien. Helaas duurt het nummer minstens een minuut te lang. Ook de overgangen van de nummers loopt niet lekker, maar dat is nog niet de grootste zorg. Gelukkig komt
Gunman ook weer met geweldige baslijnen en harde breaks. Zo moet de muziek klinken, vooral niet bang zijn om gewelddadig uit te breken en de luisteraar tegen de grond slaan, zo moet het! Alhoewel het eigenlijk nog een tantje smeriger had kunnen zijn naar mijn idee, maar om een of andere reden zijn bij Vex'd bang om hun tanden te laten zien.
Wat
Crusher Dub op het album moet vraag ik me af. We hebben nog maar 2 nummers gezien waarin de spieren zijn getoond, dus nu al een rustpauze ? Wat een watjes. De sample is te ver naar de achtergrond gemixt om goed uit te komen en klint vooral grijs waardoor het veels te flauw geworden.
Fire begint erg gevoelig, gelukkig hebben ze hier wel de sample op juiste sterkte gezet. Helaas zijn de beats die dit nummer vergezellen maar weinig spannend. Het nummer word wel vetter en gelukkig is het nummer volgestopt met geluiden, waardoor de beat best wel goed verhuld wordt. Ook dit nummer gaat te lang door.
Wow, in
Lion V.I.P. hoor je gewoon Jason Snell. Het geluid staat harder afgemixt en is in een Drum 'n' Bass versie gegoten, dat wel. Het is niet verwonderlijk dat ik dit als een van de betere nummers zie.
Slime is een erg loom nummer, maar ik irriteer me er niet aan. Misschien komt dat ook wel omdat het net na een erg goed nummer komt, omdat het nummer zelf maar (erg) weinig om het lijf heeft. Grappig,
Canyon heeft Vex'd ook gebruikt als ondergrond voor de raps van Foreign Beggars. Als je nieuwsgierig bent moet je het nummer Bollock van ze hebben

. Erg grappig om te horen, vooral omdat het nummer niet verkeerd is, alhoewel het zo zonder raps een beetje saai aandoet.
Pop Pop begint erg goed met die zachte, maar dreigende baslijn. Jammer dat ze er zo'n lome bass-beat doorgooien, dat past niet bij het intro. Waar ik in Slime niet ben gaan zeuren, ga ik het nu wel doen. Kom op Vex'd, je moet me niet in slaap luisteren.
Lion bevat een erg flauwe melodie. De breaks vind ik ook niet mooi hier.
Ghost is wat sneller, maar minder interessant. Eveneens gebruikt het dezelfde breaks, maar is minder afwisselend.
Ik begon al te vrezen dat we een slecht einde zouden kreigen, maar gelukkig is
Smart Bomb een nummer van formaat. Smerig, lekker wild, iets te ingetogen en helaas zitten er weer wat flauwe bassen in, maar het is een stuk beter dan bovenstaande nummers. En gelukkig word ik met
End of Line gerust gesteld - alhoewel het nummer wel wat mat is - en houd ik er toch een, alhoewel matig, positief gevoel over. Eigenlijk een 3,24*, dus dat moet ik helaas naar beneden afronden.