menu

Vals Licht - Dieseljunks (2000)

mijn stem
3,25 (8)
8 stemmen

Nederland
Rock
Label: Suburban

  1. Het Licht (3:25)
  2. Ik Riep Jouw Naam (4:32)
  3. Mensenrechten (4:19)
  4. Mijn Hart Staat Stil (3:42)
  5. Breekbaar (4:53)
  6. Lees Mijn Hand (4:05)
  7. Als Dit de Laatste Dag Was (3:37)
  8. In het Honderd (4:28)
  9. Ik Weet Dat Alles Beter Gaat (4:21)
  10. Zomaar een Dag (3:23)
  11. Blik in Jouw Ogen (4:07)
  12. Over het Water (6:51)
totale tijdsduur: 51:43
zoeken in:
avatar van Funky Bookie
3,5
Toch wel wat teleurstellend na het ijzersterke debuut.
De grunge is eruit verdwenen en het is een poprockplaat geworden. De teksten zijn nog steeds prima verzorgd en het is ook een prima album dat alleen maar tegenvalt omdat het debuut zo goed is.

avatar van OzzyLoud
3,0
Ik had dit album destijds blindelings aangeschaft omdat het debuut zo verschrikkelijk goed was.
Nou, kwam ik effe van de koude kermis thuis zeg!........ Het harde rockgeluid was compleet verdwenen en had plaatsgemaakt voor toegankelijke gitaarpop. Ik heb het net nog niet in de prullenbak gesmeten maar wel jarenlang bewust genegeerd. Toen ik besefte dat Trockener Kecks zich had geëvalueerd van Punkrock tot mainstream, wat ik ook verdomd goed vond, kwam Dieseljunks weer in het vizier. En nu ik het ook weer terugluister moet ik wel zeggen dat het me behoorlijk meevalt. Het geluid is breder/rijkelijker waar de hammond orgel ook zo hier en daar zn stempel drukt. Mensenrechten en Lees Mijn Hand zijn toch aardige rockers maar het beste/mooiste nummer is Als Dit De Laatste Dag Was. Track 10 en 11 zijn voor mij de enige echte zoutloze nummers. Voor de rest is het geen hoogdravende schijf, ik zou nu zeggen "best aardig". Met het nummer Het Licht hebben ze nog een bescheiden hitje gehad maar dit album heeft ze toch niet echt verder gebracht ondanks het vriendelijker geluid.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:07 uur

geplaatst: vandaag om 15:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.